FC Barcelona vybojovala na trávniku Atlética Madrid nemierne cenné tri body. O všetkom rozhodol Lionel Messi v 77. minúte zápasu. Oficiálna stránka blaugranas ponúka 5 faktorov, ktoré stretnutie rozhodli.

Pod kontrolou

Barca predviedla na Calderón naozajstnú ukážku svoje sily, keď v zápase dominovala od začiatku do konca so 68% držaním lopty. K tomu musíme pridať precízne prihrávky a spoľahlivú obranu. Zverenci Luisa Enriqueho predviedli na ťažkom štadióne výborný výkon.

Mentalita šampiónov

Aby vyhrali na Calderón, blaugranas sa museli vzoprieť nepriazni osudu - zraneniam v obrane, nastrelenému brvnu, dvojici neodpískaných pokutových kopov, strate Vermaelena a otváraciemu gólu Torresa na 1:0. Napriek tomu všetkému si Barca dokázala prísť po tri body.

Zub za zub

Nečakaný gól Fernanda Torresa z 51. minúty zápasu na rozhodnosti Barcelony neubral. Hráči neznervózneli, práve naopak, okamžite zareagovali a o tri minúty neskôr bol stav skóre vyrovnaný vďaka parádnemu priamemu kopu od Neymara, ktorý zabránil tomu, aby Atlético hralo s vedením.

Messi

Leo sa v priebehu týždňa ukázal na americkom kontinente v drese Albicelestes a po príchode do Európy sa stal opäť otcom. Vynechal tréning a aj preto ho Luis Enrique posadil na lavičku. Leo do zápasu naskočil po hodine hry a rozhodol ho. Desiatka Blaugrana ťahala útoky svojho tímu a za víťazstvom strhla všetkých spoluhráčov.

9 z 9

Barcelona odohrala tri nesmierne ťažké úvodné zápasy La Ligy 2015/2016. Máme tri výhry a plný počet bodov. Po víťazstve na San Mamés sa Kataláncom podarilo pokoriť aj Málagu a vynikajúcim spôsobom sa zvládol zápas proti Los Colchoneros. Vzhľadom na žreb je to geniálny štart do sezóny.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

galibier

22
2015-09-13 11:00:49

zregenerovat...potrenovat a ideme na Rim..teda ideme po tri body :-)aj ked som si na 99%isty ale predsa mi to jedno percento doklepnite-Piquemu trest plati len pre spanielsku ligu,v Rime by mal nastupit...(pytam sa len preto,ze vidim co s nami robi UEFA,takze aby nahodou zas nevytiahli nejaky ich paragraf...)

GabrielSVK

16
2015-09-13 11:03:45

Tieto prvé 3 zápasy boli naozaj náročné a včera sme predviedli dobrý výkon proti velmi náročnému klubu. Ale od Atl. Madrid čakám vždy ťažký zápas, ktorý nie je bohatý na góly a rozhoduje každý detail.

fantomas

8
2015-09-13 11:15:42

Včera sa mi ale zdalo tempo zápasu dosť nízke. Atlético nebolo úplne zavreté, to sa stalo až príchodom Messiho. Od tej 60.-65. minúty, kedy nastúpil, nezaútočili viac ako 4 hráčmi. 6 hráčov stále ostávalo vzadu. Našťastie sa však podarilo pridať druhý gól a tak máme po 3 ťažkých zápasoch plný počet bodov.

tomessi

5
2015-09-13 11:21:29

Ouchobrobi s timom neskutocne veci, asi ani najvacsi optimisti necakali po tychto narocnych zapasoch na uvod sezony plny pocet bodov. Mozno ako problemove sa ukazu zapasy s papierovo lahsimi supermi... Zacali sme uzasne, nech nam to vydrzi dalej!

Jaro500

5
2015-09-13 12:18:18

Mne sa páči najmä to, ako našiel miesto Robertovi, ktorý vyzeral, že nemá najmenšiu šancu presadiť sa... a teraz môže mať alves problém dostať sa do základu. Proste skvelá práca.

cameol

5
2015-09-13 12:24:26

Neviem prist na to ako k tomu prispela ta piata vec, kedze podla nadpisu aj ona mala byt rozhodujuca v tomto zapase… Ale inac sa tesim ze Barca vyhrala.

Marian

4
2015-09-13 13:31:49

Vyrovnávajúci gól Neya bol lahôdka. Úprimne som bol rád, že Leo nebol v čase jeho realizácie na ihrisku, lebo Neyo by ho tým pádom nekopal a nevyrovnali by sme z tejto akcie.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.