Ronaldinho a Messi - bývalý a súčasný najlepší hráč sveta. Bez Brazílčana by zrejme Argentínčan len ťažko dosiahol všetky svoje individuálne úspechy. Prečo? Fanúšikovský portál Weloba si pripravil päť dôvodov.

1. Ľudské porozumenie

Kým Messi začal svoju púť po vývojových kluboch Blaugranas v roku 2000, Ronaldinho bol v tom čase už hviezdou. V Brazílii si vypracoval povesť ikony a začalo sa hovoriť o jeho veľkej budúcnosti v Európe. Keď v roku 2006 s Barcou získal Champions League, celý svet mu ležal pri nohách.

V tom čase už bol v prvom tíme aj Leo, no nie dlho. Na svoje začiatky v šatni si Messi zaspomínal len prednedávnom, keď povedal, že Ronaldinho mu veľmi pomohol k zvýšeniu sebavedomia. Brazílčan ho totiž zobral pod svoje ochranné krídla a v šatni ho posadil k najväčším hviezdam.

2. Motivácia od najlepšieho

Pokiaľ už v tínedžerských časoch máte tú česť nastupovať po boku Deca a Ronaldinha, dvoch legendárnych hráčov, tak musíte byť k úspechu predurčený. Práve motivácia od týchto fantastických futbalistov patrí jednoznačne k mnohým aspektom, prečo je tento kedysi talentovaný futbalista najlepším hráčom sveta.

Leo sa mohol od nich učiť nie len na trávniku, ale aj mimo neho. V šatni totiž dostal miesto práve vedľa oboch Brazílčanov.

3. Rastúce priateľstvo

Narastajúce priateľstvo medzi Ronaldinhom a Messim je možné veľmi pekným spôsobom zdokumentovať v priebehu niekoľkých rokov. Keď rodák z mesta Porto Alegre opúšťal Barcu, tak zanechal Messimu dedičstvo nielen v podobe čísla 10, ale aj v podobe ukážky ako funguje úspech.

Aj napriek vekovému rozdielu sedem rokov si stále dvojica veľmi dobre rozumela a stále rozumie. Dôkazom toho je napríklad aj darovaný dres Messimu Ronaldinhovi na znak stále trvajúceho kamarátstva.

4. Prenechanie štafety

Nie je pravidlom, že klub si dokáže nájsť za legendu svoju náhradu. V Barcelone však áno, Ronaldinhovu éru nahradila pre zmenu tá Messiho. Dalo by sa povedať, že sa stalo nepredstaviteľné - Argentínčan ešte dokázal obrovskú klubovú legendu predčiť.

Predtým ako 181 centimetrov vysoký odchovanec Gremia odišiel, tak poprosil Messiho, aby si zobral jeho číslo - teda desiatku. Leo, ktorý dovtedy nosil na drese nemodernú 30-ku a 19-ku, tento dar prijal a stal sa tak jeho nástupcom.

5. Vzájomný rešpekt

Vzájomný rešpekt je v dnešnej futbalovej ére mierne podhodnotený, ľudia skôr uprednostňujú techniku a agresivitu. Ale Messiho vzájomný rešpekt s Ronaldinhom bol kľúčovým bodom k tomu, aby sa vyformovali dve legendárne epochy histórie Blaugranas.

Zdroj: weloba.com
Foto: archív

martin123

8
2015-12-28 17:11:29

Veľmi my je ľúto, že som nevidel hrať Ronaldinha v Barcelone. Musel to byť génius.

ThreEk

9
2015-12-28 17:21:10

To byl :) Asi jediný fotbalista,kterého si pamatuji,na kterého se dalo koukat se stejným nadšením a úsměvem,jako dnes na Messiho :)

harry525

6
2015-12-28 17:27:36

Myslite, zeby Neymar mohol niekedy uplne prebrat štafetu po Messim?... Je to predsa obrovska zodpovednost. Ja si myslim, ze Neyo sa k nemu moze priblizit, ale Messiho uz neprekona asi nikto.. Jeho rekordy vydzia mozno navzdy..

martin123

12
2015-12-28 17:30:26

Prebrať preberie, ale, že sa mu vyrovná to si nemyslím. Messi je génius géniov, ktorý sa rodí raz za (možno) 50 rokov

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.