Práve Ronaldinho odovzdal Messimu prestížne číslo 10, ešte pár mesiacov predtým ako z Barcelony odišiel. Na túto chvíľu si v rozhovore s Barca TV Argentínčan zaspomínal a zároveň novinárom o svojom bývalom brazílskom kolegovi niečo porozprával.

Messi prevzal legendárne číslo 10 po Ronaldinhovi, pričom on ho zdedil po argentínskom záložníkovi Juan Románovi Riquelmemu. Ten však v roku 2003 odišiel na dvojročné hosťovanie do Villarrealu. Leo teraz v rozhovore pre oficiálne stránky klubu prezradil, že Ronaldinho mu desiatku sľúbil ešte zopár mesiacov pred svojím odchodom.

"Pár mesiacov predtým ako opustil klub, Ronaldinho odišiel na pár mesiacov. Chcel si vyčistiť myšlienky. Odchod z Barcelony mal už premyslený a povedal mi, že si mám zobrať jeho číslo," povedal Lionel Messi, ktorý je nominovaný na zisk Zlatej lopty za rok 2015.

Argentínčan zároveň vravel o svojich začiatkoch. "Každý ma v šatni uvítal, no Ronaldinho to spravil veľkolepým spôsobom. Byť nový spočiatku nebolo ľahké, ale vďaka nemu bolo všetko jednoduchšie. Nebol som však nadšený len Ronnieho privítaním, ale privítaním všetkých."

"Tí, ktorí prišli z béčka, sedeli oproti hlavnej skupine hráčov. Šatňa je v tvare písmena U a my sme sedeli na druhej strane. Potom však prišiel Ronaldinho a povedal mi, že si mám sadnúť k nim. Usadil ma k Decovi a Thiagovi Mottovi, kde bolo voľné miesto. Musím však uznať, že spočiatku to bolo náročné."

"Ronnie mi povedal, že som bol tak dobrý, že sedieť na ich strane bolo v podstate povinnosťou." Aký je však Brazílčan v súkromí? "Je to jednoduchý človek, veľmi uvoľnený, vždy sedel vedľa mňa. Mali sme príležitosť nadviazať poctivé, veľké priateľstvo. Je to skvelá osoba."

Zdroj: fourfourtwo.com
Foto: archív

smire

29
2015-12-24 21:30:54

Velka skoda nielen pre Barcelonu, ale pre futbal ako taky, ze Ronaldinhova forma a kariera trvala relativne kratko

tunno

9
2015-12-24 21:35:48

https://youtu.be/... neuveritelne veci stvaral uz proti juve gamper 2005

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.