Budúcnosť Marca Bartru na Camp Nou je veľmi komplikovaná. V poslednom ligovom zápase opäť nenastúpil a do Londýna ani neodletel. V súčasnosti je v hierarchii Luisa Enriqueho piatym stopérom a pred najťažšou fázou sezóny je ťažké očakávať, že sa jeho pozícia zlepší.

V roku 2014 stopér Barcelony svoju zmluvu predĺžil do roku 2017 a podľa informácií denníka Mundo Deportivo, klub mu možnosť predĺženia ešte neponúkol. Pritom pri iných hráčoch, ktorým zmluva končí o 2 roky, klub automatický v tomto čase už o predĺžení rokuje. Posledné rozhodnutie čo s Bartrom padne v lete. Ružovo to však nevyzerá.

Štatistiky sú jednoznačné. Odchovanec La Masie nastúpil v 20 zápasoch zo 44, no len v 9 hral v základe. Na začiatku sezóny nastupoval z dôvodu zranenia Vermaelena častejšie. Po ustálení problémov v kádri sa Bartra na trávniku takmer neobjavil. V posledných 19 zápasoch hral v základe iba raz.

V tejto sezóne odohral len 45% z možných zápasov a jeho odstupná klauzula tak spadla z 25 miliónov eur len na 12 miliónov eur. Za 25 miliónov eur ho môže klub predať jedine ak odohrá aspoň 60% zápasov a to je v súčasnosti nereálne.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

Messiking

10
2016-02-26 12:14:09

Mozno ma zminuskujete, ale ja som za jeho odchod. Neni to uz vyslevene mladik a aby sa pod tolkými trenermi viac nepresadil, tak tam asi nieco hovori ze na to nema...
Aj tak sa v blizkej buducnosti nevyhneme kupe stopera, ved masch, vermaelen, mathieu uz maju cez 30 .
Za mna cez leto odchod mathie a vermaalen, a ak by suhlasil bartra ze bude robit nahradnika tak tam nevidim dovod ale ak si mysli ze ma na viac nech sa ukaze inde a skonci ako Pedro. a kupil by som cez leto bud Stonesa alebo marquinhosa a urcite este jedno kridlo ak teda nas niekto necakane neopusti

Dr-QQ

2
2016-02-26 14:19:15

Sám píšeš, že v blízkej budúcnosti budeme potrebovať stopéra, ale hotového oddaného a stále perspektívneho s DNA Barca chceš poslať preč. Ten nás nebude stáť ťažké milióny a zahrá možno aj lepšie ako Tebou spomínaní.

andres550

7
2016-02-26 12:34:13

Bartra je odchovanec, má talent, len by potreboval väčšiu zápasovú prax aby získal istotu a dostal sa do formy. Álves bude za chvílu končiť, Vermailen je často PN. Mal by zostať a predĺžiť zmluvu, ale nech klub nekupuje nových obrancov, lebo by bol tam kde je aj teraz. Ja by som mu dal šancu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.