Barca si nemôže vydýchnuť a po štvrtkovom zápase s Rayom Vallecano na ňu čaká ďalší nepríjemný zápas na ihrisku súpera. Tentokrát sa zverenci Luisa Enriqueho stretnú na nepríjemnom štadióne Ipurua Municipal, kde sa hrá vždy ťažko.

Barca má s Eibarom pozitívne štatistiky, vo všetkých zápasoch s týmto súperom sa však poriadne natrápila. Inak tomu nebolo ani v tejto sezóne na Camp Nou.

25-10-2015 FC Barcelona 3 - 1 Eibar

Sociedad Deportiva Eibar, S.A.D.

Eibar mal na konci minulej sezóny naozaj kus šťastia, keď sa v najvyššej španielskej lige udržal skutočne len o vlások. Všetko však nasvedčuje tomu, že v tomto ročníku by mali zverenci Josého Luisa Mendillibara prežiť omnoho pokojnejší koniec sezóny, keďže sa aktuálne nachádzajú na ôsmej priečke.

Aktuálna forma Armeros však nie je ideálna. Posledné tri ligové duely Eibar prehral, pričom v posledných dvoch nestrelil ani gól. Z uplynulých piatich zápasov získal basický tím len tri body, za výhru nad posledným Levante, po suverénnom výkone a výsledku 2-0.

Aj napriek tomu si však na Mendillibarove mužstvo treba dať obrovský pozor. Proti Blaugranas totiž vždy predviedlo sústredený výkon s veľkým množstvom snažení zaútočiť z protiútokov, ktoré sa väčšinou končia zakončením Borju Bastona, suverénne najlepšieho strelca Eibaru.

Útočník zaznemanal v tejto sezóne už slušných 16 gólov, aktuálne mu v bojoch o Pichichi patrí siedma priečka. Z posledných piatich domácich gólov Armeros zaznemanal sám Baston hneď štyri.

Manažérovi domácich bude chýbať len jeden hráč, Jota, ktorý má problémy s hamstringom. Aj to je dôvod, prečo si Eibar na Barcu tak verí.

FC Barcelona

Barca je vo famóznej forme, o čom svedčí aj rekord, ktorý po výhre nad Rayom Vallecano prekonala. Zverencov Luisa Enriqueho totiž nikto neporazil už 35-krát v rade, no ako vraví Lucho, "pokiaľ rekordy nepomáhajú získavať tituly, tak sú k ničomu."

Hráči Blaugranas sa na každý zápas koncentrujú na sto percent a inak tomu nebude ani proti Eibaru. Napokon, ide o ôsmy tím tabuľky španielskej La Ligy, ktorý treba brať na domácom trávniku s maximálnou vážnosťou. Uvedomuje si to aj Sergi Roberto, ktorý podobnú myšlienky vyslovil po zápase s Rayom.

Je otázne, či nastúpi Ivan Rakitić pre zranenie, no jedno je isté, proti Armeros si rozhodne nezahrá suspendovaný Neymar, ani dlhodobo odstavený z hry Rafinha. Uvidíme, nakoľko sa tieto absencie na hre FCB podpíšu.

Predpokladaný výsledok

FC Barcelona naposledy body stratila ešte začiatkom roka pri bezgólovej remíze s Espanyolom. Odvety ťahá sériu víťazstiev a po tri body si katalánska mašinéria ide aj do Eibaru.

Stratég MichalC sa rozhodol pre výhru hostí v ázijskom handicape AH hostia -1,5, čo v preklade znamená, že Barcelona vyhrá o 2 a viac gólov pri peknom kurze 1,67. Člen najväčšej tipérskej komunity Prema1992 predpovedá, že Eibar nedá gól s veľmi pekným kurzom 2,05.

Nezabudnite na LIVE stávky v rámci zápasov španielskej Primera División v Tipsporte a sledujte ich naživo na TV Tipsport!

Eibar 0-2 FC Barcelona

Info

Dátum: 6. marec 2016, 16:00
Štadión: Ipurua Municipal, Eibar
Prenos: Digi Sport TV

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.