Luis Enrique sa pred ligovým duelom proti Valencii postavil pred novinárov, aby im odpovedal na niekoľko otázok. Reč bola najmä o eliminácii v Lige majstrov, no samozrejme sa hovorilo aj o zápase s Valenciou. Lucho je stále optimista a verí, že double Barca vyhrať môže.

Vyradenie z Ligy majstrov

"Je normálne, že občas príde aj sklamanie, sme predsa mužstvom s najväčšími ambíciami, darí sa nám a podarilo sa nám to, čo žiadnemu inému tímu na svete."

"Vyradenie z Ligy majstrov je pre mňa už minulosť. Analyzoval som rovnako túto prehru ako analyzujeme výhry. Neexistuje iba jedno riešenie. Neboli tam len negatíva."

Podpora culés

"Od fanúšikov potrebujeme, aby nás podporovali, najmä v momentoch, keď máme ťažkosti. Nie iba vtedy, keď sa oslavujú tituly. Tie si myslím, že vyhráme i tak. Hráčom fanúšikovia neodpúšťajú nezáujem vyhrávať a nedostatok ambícií, no toto som ja na svojich hráčoch nevidel. Uvidíme, ako sezóna skončí. Potrebujeme pomoc, treba byť trpezlivý a myslieť optimisticky."

Dochádzajú Barcelone sily?

"Nie, nie je to už pridlhé. Sezóna je dlhá, no vždy si plníme naše ciele. Sme stále favoritmi vo všetkých súťažiach, v ktorý účinkujeme, ďalšia vec je, že si to aj zaslúžime. Neexistuje lepší tím v lige ako je Barca."

"Nemenil by som sa so žiadnym tímom v La Lige. V CdR možno so Sevillou, je to totiž 50 na 50%."

Ciele v sezóne

"Videl som veľa sklamania na hráčoch, no to je pochopiteľné, cieľ bol jasný. Treba však myslieť na to, čo nás ešte čaká, i naďalej to bude zaujímavé."

Alvesovo video

"Všetci vieme o Alvesovej aktivite na sociálnych sieťach. Videli sme ho už spievať, plakať, videli sme ho robiť všetko. Alves je jedným zo základných pilierov tímu. Nebudeme to komentovať, pretože nás to nezaujíma. Alves však nikomu nechcel ublížiť, skôr chcel pomôcť zo svojho uhlu pohľadu."

Zvyšok sezóny

"Nikdy nemyslíme príliš dopredu, sústreďujeme sa na Valenciiu, no som presvedčený, že doblete získame."

Výhra v lige

"Stále som optimista. Stále si myslím, že môžeme ligu vyhrať, no vieme, že to nebude ľahké. Nikdy sme si však nemysleli, že by to bola prechádzka ružovou záhradou. Za týždeň odohráme polovicu zápasov v lige, ktoré nám ešte zostávajú. Odohráme 3 dueli v priebehu týždňa, musíme byť koncentrovaní a solidárni."

Prehra proti Atleti

"Nie je len jeden dôvod, že sme zápas prehrali. Je to viac vecí. Ja sa však na negatívne veci nesústreďujem. Od teraz je odkazom pre všetkých byť pozitívnym, je to totiž jediný spôsob na to, ako môžeme skončiť sezónu dobre."

Slabšia forma mužstva

"Tím je na tom stále dobre, no niekedy to vyzerá, že nám chýba dynamika. Nachádzame sa v takomto momente a my to akceptujeme."

Barcelona a Luis Enrique

"Barcu poznám dokonale. Je to unikátny klub, nenapodobiteľný. Zároveň však viem aj to, aké to je byť jej trénerom. Som stále optimista a to aj vďaka tomu, čo moji hráči dokázali."

Ako to vníma tréner

"V ťažkých momentoch sa nehodlám zložiť. S úsmevom na tvári vieme, že nie sme v ideálnej situácii, no sme na dobrej ceste opäť vyhrať tituly."

Koniec série neporaziteľnosti

"Každá séria má svoje komplikácie. Preferujem sériu dobrých výsledkov, no teraz je čas povzbudiť hráčov a sústrediť sa na optimistickejší pohľad na situáciu."

Odchod Ter Stegena

"Futbal nemá logiku. Uvidíme, čo sa stane s Ter Stegenom."

zdroj: mundodeportivo.com
foto: archív

mito669

19
2016-04-16 16:32:16

viem ze futbal nema logiku a preto dufam ze on logicke myslenie ma a uvedomi si ze Ter Stegen jednoducho odist nemoze :)verim ze sa zajtra zase naladime na vitaznu vlnu ktora potrva co najdlhsie

s1ck

6
2016-04-16 16:36:04

Vie mi niekto povedať o akom video hovoril Lucho spojení s Alvésom ?

fantomas

5
2016-04-16 16:59:18

https://www.youtube.com/...

s1ck

1
2016-04-16 17:49:05

dik :D

Aministrator

23
2016-04-16 16:41:22

"Od fanúšikov potrebujeme, aby nás podporovali, najmä v momentoch, keď máme ťažkosti. Nie iba vtedy, keď sa oslavujú tituly. PRESNE TAK

GabrielSVK

3
2016-04-16 17:49:33

Veru, aj keď prehry bolia, obzvlášť vypadnutie z LM :(, ale neexistuje niečo také, ako neustále vyhrávanie. Raz sa smeješ a raz plačeš...

Ahonen2

3
2016-04-16 16:53:40

Verím že zajta chlapci urobia všetko preto aby sme vyhrali a vrátime sa na vitaznu vlnu a začneme zasa vyhrávať a uvidíme Barcelonu akú poznáme. Visca el Barca!!!

douglas

-25
2016-04-16 17:57:49

bodaj by zajtra prehrali

barcelonista29

15
2016-04-16 18:11:08

Bodaj by si dostal rozum. ;)

martin123

2
2016-04-16 21:22:29

kto Valencia?

fofo112

1
2016-04-16 20:37:16

Valenciu si nemôžeme dovoliť podceniť práve tieto mužstvá nám vždy robia problémy,nesmieme dovoliť aby sa chytili na nás,chlapci pomeeeeeeeeeeeeeeee do nich.Ak Ter Stegena pustia bude to fatálna chyba vedenia.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.