Už zajtra odštartuje ďalší ročník majstrovstiev Európy a my sa tak môžeme tešiť na bohatú futbalovú nádielku. Usporiadateľskou krajinou bude už po tretíkrát v histórii Francúzsko a zápasy sa budú hrať na desiatich rôznych štadiónoch, niektoré sú buď úplne nové, alebo čerstvo zrekonštruované. Poďme si ich spoločne predstaviť.

Stade de France, Saint-Denis

S kapacitou 80 000 divákov je to piaty najväčší štadión v Európe, kde hrá francúzsky národný futbalový tím všetky svoje zápasy. Bude sa tu hrať otvárací zápas turnaja medzi Francúzskom a Rumunskom, rovnako tak aj tri skupinové zápasy, osemfinále, štvrťfinálový zápas a nakoniec aj samotné finále.

Parc des Princes, Paríž

Štadión Parížu Saint-Germain s kapacitou 48 000 divákov bude hostiť štyri skupinové zápasy a tiež osemfinále.

Stade de Lyon, Lyon

S 59 000 miestami na sedenie je to tretí najväčší štadión na šampionáte. Otvorený bol v januári tohto roka a svoje domáce zápasy na ňom hrá Olympique Lyon. Teraz bude k dispozícii na štyri zápasy v skupine, osemfinále a jedno semifinále.

Stade Vélodrome, Marseille

Druhý najväčší štadión na turnaji. Domovský stánok Olympique Marseille s kapacitou 67 000 divákov bol v roku 2014 zrenovovaný a vidieť na ňom budeme môcť štyri skupinové zápasy, štvrťfinále a semifinále.

Stade Pierre-Mauroy, Lille

Štadión Lille bol otvorený v roku 2012, môže sa pýšiť zaťahovacou strechou a má 50 000 miest na sedenie. Uvidíme tu štyri skupinové zápasy, osemfinále a rovnako tak aj štvrťfinále.

Stade de Bordeaux, Bordeaux

Štadión bol otvorený v máji 2015 s kapacitou 42 000 miest. Na jeho výstavbe sa podielali rovnakí architekti ako na domovskom stánku Bayernu Mníchov. Budú sa tu hrať štyri zápasy v skupine a jedno štvrťfinále.

Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Etienne

42 000 miest na sedenie v anglickom štýle s názvom Le Chaudron (kotol). Jeho úžasnú atmosféru si budeme môcť vychutnať v troch skupinových stretnutiach a v osemfinále.

Stade Bollaert-Delelis, Lens

Štadión bol renovovaný v roku 2015 a nesie meno Félixa Bollaerta, ktorý bol členom ťažobnej spoločnosti a výrazne sa zaslúžil o rozvoj športu v regióne. Štadión má kapacitu okolo 35 000 miest, čo je paradoxne viac, než má celé mesto Lens obyvateľov. Uvidíme tu tri zápasy zo základnej skupiny a osemfinále.

Allianz Riviera, Nice

Patrí medzi najmodernejšie štadióny na Eure s kapacitou 35 000 divákov. Využíva energiu zo solárnych panelov a zavlažovací systém s dažďovou vodou. Budú sa tu hrať tri skupinové zápasy a osemfinále.

Stadium Municipal, Toulouse

Nachádza sa na ostrove Ramier v blízkosti centra Toulouse. Je to jeden z najstarších štadiónov vo Francúzsku s kapacitou 33 000 miest, ktorý si v minulosti prešiel niekoľkými rozsiahlymi rekonštrukciami.

zdroj: weloba.com

Marek3

15
2016-06-09 14:22:45

Najviac sa mi páči Stáde Vélodrome.

fofo112

7
2016-06-09 16:00:14

super štadiony, ako u nás na Slovane ktorý stavajú už 5 rokov a stále je tam len jama a ešte minimálne dva roky sa ho nedočkáme,bohužial slovenský bananistan.

GabrielSVK

7
2016-06-09 17:45:41

Do prdele, ja sa už neviem dočkať :D Poďme Slovenskooooooooo !!!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.