Ronaldinho má v otázke najlepšieho hráča planéty jasno. Podľa jeho názoru je ním Lionel Messi, a to aj napriek tomu, že nikdy s Argentínou nevyhral žiaden veľký turnaj. Bývalá legenda Barcy sa tak zastáva súčasnej legendy.

29-ročný Argentínčan zažíva skutočne turbulentné obdobie. Ako kapitán Argentíny prehral ďalšie finále a už v mladom veku sa rozhodol s reprezentáciou skončiť, a to aj napriek tomu, že je historicky najlepším strelcom Albicelestes s 55-imi gólmi.

Tí, ktorí však poznajú Leov príbeh sa tomuto rozhodnutiu príliš nedivia. V Argentíne sa Leo považuje zo strany mnohých za dôvod neúspechu. Messi hral vo svojej kariére už 3-krát finále Copa América a raz aj Majstrovstiev sveta. Všetky prehral.

Do Messiho sa v jeho domovine častokrát navážajú, a to aj napriek tomu, že si veľká časť krajiny uvedomuje, kým vôbec hráč s číslom 10 je. Vodu na mlyn mu ale nenahnalo ani Ronaldovo zázračné víťazstvo na Eure.

TIP | COPE: Messi zvažuje odchod z Barcelony po skončení zmluvy
TIP | Neymar: Futbal bez Lea nie je futbal

“Pre mňa to, že Leo Messi odchádza z reprezentácie, nič na veci nemení,“ vysvetľuje reportérom Ronaldinho.

“Je stále najlepším futbalistom na svete, môj rešpekt sa voči nemu nemení. Ak sa rozhodne skončiť na reprezentačnej úrovni, tak to bude pre šport ako taký veľká strata. Chýbať bude aj fanúšikom,“ tvrdí Ronaldinho, ktorý hráva momentálne v Indii futsal.

Ronaldinho hral v Barcelone 5 rokov. Od sezóny 2003 patril k absolútnej svetovej futbalovej špičke a tomu, čo sa s Messim deje dokonale rozumie. S Leom dokonca ešte aj hrával, pozná ho teda skutočne veľmi dobre. Zároveň ho teší vidieť ho na pozícii, na ktorej bol pred pár rokmi sám – mentorskej.

“Vidím to veľmi rád. Verím, že pozornosť a odhodlanosť, ktorú som ja vložil do Lea, vkladá teraz on do Neymara. Je veľmi dôležité, aby skúsení hráči predávali svoje poznatky ďalej mladším hráčom. Verím, že i to je dôvod, prečo sa Neymar adaptoval na spôsob barcelonskej hry,“ dodal na záver.

zdroj: uk.reuters.com
foto: uk.reuters.com

tomessi

17
2016-07-18 08:18:21

V tejto veci neexistuju nijake pochybnosti, jeho hra je nenapodobitelna, magicka, to sa neda natrenovat

quentin

15
2016-07-18 09:31:02

Tomessi, bohužiaľ, je tu aj kvantum pseudofanúšikov a pseudoodborníkov, ktorí si neuvedomujú, že futbal je kolektívna hra a šport a vidia len finálové prehry. Ako sa tím dostal do finále a kto ho ťahal, to je pre týchto ľudí nič, v lepšom prípade aspoň samozrejmosť. Ronaldinho to ale bohovsky vystihol.

fofo112

11
2016-07-18 11:09:41

presne tak, aká ironia Messi ťahal Argentínu počas celej CA a titul mu zasa o chlp unikol,CR7 nepodával výkony hodné jeho mena a titul ME má hoci sa oň pričinil minimálne.Preto úplne chápem Leovu flustráciu,4x po sebe hrať finále a tituly mu unikajú.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.