Luis Suarez sa dnes objavil na tlačovej konferencii, aby odpovedal na otázky novinárov. Najlepší strelec uplynulého ročníka Primera Division hovoril napríklad o prestupoch, príprave na novú sezónu či takisto podporil Lea Messiho.

Pocity pred blížiacou sa sezónou

"Vzhľadom na to, čo sme na tímovej úrovni dosiahli, som veľmi šťastný. V tejto sezóne, tak ako v každej, chcem vyhrať všetky tituly."

Vzťah s Messim a jeho budúcnosť

"Samozrejme, s Messim sa bavím ako priateľ a tie rozhovory zostanú medzi nami, no cíti sa dobre. Už sa nevie dočkať hrania. Všetci vedia, že po Copa America to nemal jednoduché a tiež ani pri pohľade na právne problémy, no má osobnosť a problémy vie vždy prekonať. Treba ho podporiť."

TIP | Aký má význam kúpa Andrého Gomesa?
TIP | Luis Enrique: Chceme opäť vyhrať všetko

Klub hľadá štvrtého útočníka - bude viac času na oddych?

"Možno tréner so mnou nie je spokojný (smiech). Tréner vie, že v priebehu mojich dvoch sezón tu sa prihodili situácie, kedy sa nerotovalo, ale rozhoduje on a s jeho rozhodnutiami sa stotožňujeme. Aj keď niekoho posadí na lavičku. Útočník, ktorý príde, bude milo vítaný, pretože do našej hry niečo vnesie a v základe nemá pevné miesto nikto."

Dokážeš si Argentínu predstaviť bez Messiho?

"Aby som bol úprimný - nie. Ani to neočakávam, ani som si takúto situáciu nepredstavoval. Dúfam, že k tomu nedôjde, pretože on svoju krajinu miluje. Chceli ho do reprezentácie Španielska, ale on sa rozhodol pre Argentínu. Jeho láska k vlasti nepodlieha diskusii. Podľa mňa si to premyslí a do reprezentácie sa vráti."

Vylepšenie štatistík z minulej sezóny

"Nebudem na seba klásť väčší tlak. Moje štatistiky zaskočili aj mňa samého. Viem, že je to ťažké, ale som v najlepšom tíme na svete a možné je všetko."

Vietto

"Je to skvelý hráč. Páčil sa mi, keď sme proti nemu hrali. Je to hráč, ktorý robí rozdiel a do hry Barcelony by toho vniesol veľa."

Predĺženie zmluvy s Mascheranom

"Všetci jeho charakter poznajú a vedia, čo pre Barcu znamená. Ľudia z klubu, ktorí to majú na starosti - tí by o tom mali rozprávať. Potešilo by nás, ak by zostal."

Andre Gomes

"Nehovorím to, aby som mu lichotil, ale je to jeden z hráčov Valencie, ktorí najviac priťahovali pozornosť. Vzhľadom na jeho fyzickú dispozíciu, hru oboma nohami... Bude tu veľmi cenený a určite nám pomôže. Sme spokojní, že máme takého hráča."

Predĺženie zmluvy a vylepšenie podmienok

"Mám ešte platnú zmluvu. Z toho, čo sa hovorí, k rokovaniam má prísť, ale ešte ma nekontaktovali. Viem, že klub si ma cení. Teraz sú však dôležitejšie veci."

Kandidát na Zlatú loptu?

"Nie (smiech). Ja nie..."

Má Ronaldo pred Messim v boji o Zlatú loptu prevahu?

"Neviem či má prevahu. Vyhral Ligu Majstrov aj EURO, ale pre mňa je to bez diskusie. Leo je najlepším hráčom na svete a to s veľkou prevahou. S Argentínou sa mu nepodarilo vyhrať, ale s Barcou vyhral všetko a tie štatistiky mu Zlatú loptu vyhrať umožňujú."

Alves

"Mužstvo stratilo veľa. Pri pohľade na jeho futbalovú kariéru, na vzťahy, ktoré ho spájali s Messim... Bol úžasný, šatňa stráca hráča s charakterom a skvelým postojom. Určite nám za ním bude smutno."

TIP | OFICIÁLNE: André Gomes prestupuje do Barcy!

Prenasledovanie Messiho

"Vzhľadom na to všetko, čo sa o ňom hovorilo, je to možné. Je ho podporujem, mojou úlohou je odtrhnúť jeho pozornosť od problémov a byť pri ňom."

zdroj: as.com
foto: as.com

fofo112

21
2016-07-22 18:39:35

krásne slová na adresu Messiho je vidieť, že sú priatelia aj mimo ihriska,bývajú pri sebe a vážia si svoje futbalové umenie navzájom,tak to má byť a nie tresknúť do vetra,že ZL si zaslúži CR7.

Rick

-18
2016-07-22 19:20:26

Takže Neymar, Pogba, Griezmann či Drogba trepú do vetra :D

myzuFCB

5
2016-07-22 20:44:49

Som zvedavý či ten Vietto príde. Čítaj som, že už je to vraj takmer dohodnuté a ze suma by sa mala pohybovať vyše 25 mil.€

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.