Po včerajšom priateľskom zápase so Celticom Glasgow predstúpil pred novinárov na tlačovej konferencii tréner Blaugranas Luis Enrique, ktorý bol s výkonom svojho mužstva spokojný. Rovnako tak priznal, že dúfa, že škótskemu celku sa podarí prebojovať do hlavnej fázy Champions League.

TIP | Barca 3 - 1 Celtic: Hodnotenia hráčov
TIP | Barca 3 - 1 Celtic: Semafor

Barca včera odohrala v Dubline svoj prvý prípravný duel tohto leta na International Champions Cupe. Kataláncom sa ho podarilo zvládnuť bravúrne a po presných zásahoch Ardu Turana, Munira el Haddadiho a vlastnom góle Ambrosea zvíťazili 3-1.

"Hodnotenie je pozitívne. Boli to dobré minúty, navyše bez zranenia. Máme za nami dôležitý test a dobrý zápas na začiatok," hodnotil Lucho.

"Všetci ho poznáme. Hráči, ktorí dokážu hrať na viacerých postoch hrajú kľúčovú rolu. Sergi Roberto bude v tejto sezóne hrávať často ako krajný bek, no keď to budeme potrebovať, vysunie sa do stredu poľa. Je to viac než len futbalista," vravel na adresu španielskeho mladíka.

Jeho najväčším konkurentom o minúty na pravej strane obrany pritom bude Aleix Vidal, ku ktorému nemal Luis Enrique tiež žiadne výhrady. "Odohral zápas na takej istej úrovni ako zvyšok mužstva. Teraz však nie je vhodná chvíľa na robenie záverov."

A čo rozostavenie? Ako bude hrať Barca v nasledujúcej sezóne, môžeme očakávať výrazné zmeny? "Nechcem meniť spôsob hry útočenia, do úvahy prichádza 4-3-3 alebo 3-4-3. V defenzíve máme rovnaký plán."

"Zo Celticu mám dobrý dojem, teraz na nich čaká odvetný zápas Ligy majstrov. Myslím si, že postúpia. V tejto súťaži je skvelé mať takýchto fanúšikov," povedal Lucho na adresu snahy škótskeho celku prebojovať sa do skupinovej fázy Champions League.

Astúrijský kouč zároveň pochválil mladíka v službách The Bhoys, krídelníka Patricka Robertsa, ktorý odohral skvelý polčas. "Je to skvelý hráč s veľkou budúcnosťou. Má veľké kvality a pre Celtic bude ešte podľa mňa veľmi dôležitý," dodal.

Zdroj: dailymail.co,uk, fourfourtwo.com, fcbarca.com
Foto: fourfourtwo.com, dailymail.co.uk

Radinko11

-4
2016-07-31 12:25:10

Tella mohol nechať zahrať..

barcelonista29

24
2016-07-31 12:27:44

Tella asi nedá hrať lebo s ním neráta.

Messy

25
2016-07-31 13:30:14

Páči sa mi ako sa Roberto vypracoval ;)
Z chlapca, ktorý do teraz sedel len na lavičke sa stáva dôležitá postava mužstva

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.