Thomas Vermaelen je už hráčom AS Rím. Do Talianska odišiel na hosťovanie. Vo svojom prvom rozhovore pre klubovú stránku uviedol, že v novom drese pôjde naplno.

Ako sa cítiš ako hráč AS Rím?

"Samozrejme sa cítim veľmi šťastný. Teším sa na novú výzvu. Pre mňa je to nový začiatok, nová krajina, čo sa tiež teším. Urobím všetko preto, aby som v tomto drese hral najlepšie ako viem. Na to aby som hral dobre, budem tvrdo pracovať."

Slová trénera pri prvom stretnutí

"Áno, dnes ráno som ho nakrátko stretol. Veľa sme nehovorili, ale privítal ma v klube a povedal, že je veľmi šťastný, že som tu, ale myslím si, že v budúcnosti budeme hovoriť viac o tom ako hrať a o taktickej stránke veci."

Trénera poznáš?

"Áno, jasné. Trénera poznám - samozrejme, nie osobne, ale viem, kde trénoval predtým. Neviem, čo teraz presne chce, ale to je práve to, o čom budeme potom hovoriť a diskutovať, na ktorej pozícii budem hrať a ako chce, aby hral tím."

TIP | OFICIÁLNE: Vermaelen opúšťa Barcelonu
TIP | Barca na náhradníkoch ušetrí milióny

Ktorý hráč ťa počas kariéry ohúril najviac?

"Niekoľko ich tam je. Je jasné, že v Barcelone každý pozná Messiho, Neymara a Suareza. Oni sú úžasní. V Barcelone sú všetci hráči neuveriteľní, ale jeden vyčnieva a samozrejme ide o Messiho."

Aké je to trénovať s Messim?

"Bola to pekná výzva hrať proti nemu na tréningu. Je to niečo, načo sa tešíte, pretože viete, že ak budete hrať po boku najlepších hráčov na svete, tak sa zlepšíte. Čo robí v zápasoch, robí tiež počas tréningov a niekedy sa na to krásne pozerá."

Keď hovoríme o veľkých hráčoch, teraz budeš trénovať s Tottim...

"To áno, každý ho pozná. Je to klubová legenda. Je veľmi unikátny, nevidíte veľa hráčov, ktorí celú svoju kariéru strávia v jednom klube. Je to niečo, čo obdivujem, je to skvelý hráč a teším sa na tréningy aj zápasy s ním."

Prečo si myslíš, že za posledné dva roky si veľmi nehral?

"Prvý rok v Barcelone bol ťažký, pretože som mal ťažké zranenie z MS v Brazílii. Samozrejme, počas druhého roka som niekoľko zápasov odohral, ale v Barcelone je toľko skvelých hráčov, že musíte bojovať počas každého tréningu a v každom zápase, aby ste dostali minúty. Nie je to jednoduché, ale som šťastný, že som počas týchto dvoch rokov získal nejaké skúsenosti a mnoho sa toho naučil."

Čo osobné ciele?

"Musím ísť krok po kroku. Najprv sa musím zžiť s klubom a potom sa musím pokúsiť odohrať čo najviac zápasov, získať dobré výsledky a určite si užiť to, že za tento klub hrávam."

zdroj: asroma.com
foto: asroma.com

BarcaPaja

13
2016-08-09 15:33:13

Docela mě to štve. Nejradši bych viděl pryč Mathieua než Vermaelena.. Ale co už, snad Lucho, ví co dělá.. :)

gabo7

0
2016-08-10 07:32:54

Asi moc nie, hral za Belgicko stabilne, napr. na ME,otazka preco asi?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.