Luis Enrique komentoval aktuálne veci súvisiace aj nesúvisiace s FC Barcelonou. Reprezentačný brejk je za nami, Liga Santander má pre sebou tretie kolo a zápas Alavés proti Blaugranas.

Zápas proti Alavés

"K tomuto zápasu pristupujeme ako ku každému inému po reprezentačnej pauze. Hráči sa postupne vracajú do Barcelony. Pokiaľ ide o Alavés, len teraz postúpil do Primera Division, má nového trénera a hráčov. Sezónu začal dobre a nebude jednoduché ho poraziť. Poznám sa s jeho trénerom a hoci bude ťažko, chceme získať tri body."

Messi

"Na jeho tému je vždy veľa informácií. Lekári povedali, čo ho trápi, ale jeho situáciu treba prehodnotiť aj teraz. Trénoval sám a aj s tímom. Situáciu musíme prehodnotiť aj v priebehu sezóny a ubezpečiť sa, že hráči sú v poriadku a v čo najlepšej forme."

Alcácer

"Je veľmi dobré, že prišiel do Barcelony. Jednoducho sa adaptuje, pretože veľa hráčov ho pozná z reprezentácie. Postupne sa učí našu hru. Dúfam, že mu budem môcť pomôcť."

TIP | V Argentíne na Messiho útočia opäť


Sankcie FIFA voči Atléticu a Realu

"Nepamätám si, čo som hovoril o našich sankciách. Vy si to pamätáte? Hovoril som, že to bolo nespravodlivé? V tom prípade sa tohto výroku držím. My sme si s týmto poradili. Určite to však vplývalo na našich hráčov, ktorí nemohli hrať. Je ako je a treba to akceptovať."

Iniesta a Mathieu

"Obaja trénovali s tímom, ale potrebujú trochu času, aby chytili rytmus."

Arda Turan

"Arda začal sezónu veľmi dobre, tak ako zvyšok hráčov. Dúfam, že v zajtrajšom zápase sa ukážeme z dobrej strany. Arda si dobre poradil v Superpohári. Chcem, aby Barca bola lepšia od súperov a aby sa fanúšikovia tešili z jej hry."

Neymar

"Neymar sa má výborne, je veľmi šťastný, pretože vyhral olympiádu, čo nie je jednoduché. Mal trochu prázdniny, pretože nehral v Copa America. Teraz sa nevie dočkať hry v Barcelone."

MSN si v tejto sezóne oddýchne zrejme viac

Hosťovanie Munira

"Jeho rozvoj je veľmi dobrý, veľmi dozrel a nielen po futbalovej stránke. Teraz musí hrať čo najviac, aby sa naďalej učil. Bude mať svoje šance dokázať klubu, že je dobrým hráčom. Som si istý, že góly strieľať bude a mám z toho radosť."

Celtic už o 3 dni

"Nehovoríme len o týchto dvoch zápasoch. V priebehu 23 dní ich hráme 7. Teraz si zahráme tetris, preanalyzujeme, v ktorom zápase akých hráčov potrebujeme, koho nechať odpočinúť a koho nie. Čím viac hráčov máme k dispozícii nielen na trávniku, ale aj na lavičke, tým sme lepší. Taký je náš cieľ na túto sezónu."

TIP | Luis Enrique má k dispozícii ďalších dvoch hráčov


Môže Messi zajtra hrať?

"Áno."

Derby Manchestru

"Zdá sa mi, že v tom čase hrá Celta s Atléticom. Pozriem si ten zápas naživo, alebo ho nahrám. Dúfam, že derby bude skvelým zápasom, ktorý sa fanúšikom bude veľmi páčiť. Nech vyhrá lepší."

Oddýchne si MSN v tejto sezóne viac?

"Týka sa to celého tímu. Každý bude z času na čas musieť zasadnúť na lavičku. Neskrývam, že nemôžem spraviť radosť každému. Nikto nemôže hrať celú sezónu. Nie som kúzelník. Všetci však máme spoločný cieľ, ktorým je získať čo najviac trofejí. K tomu, aby sme boli dobrý tím, musí priložiť ruku každý."

zdroj: as.com
foto: as.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.