Mourinho 0-1 Guardiola. Aspoň zatiaľ. Prvé manchesterské derby pod vedením nových trénerov ovládli zverenci Pepa Guardiolu, keď si po tesnom víťazstve 1-2 odnášajú z Old Trafford tri body. Víťaznú premiéru má za sebou Claudio Bravo.

Oba kluby vstúpili do novej sezóny Premier League výborne. Všetkých nás však veľmi zaujímalo ako prvé vzájomné meranie síl dopadne, kedže José Mourinho a Pep Guardiola sú starí známi a dobre sa poznajú už zo španielskej ligy. Celkovo mal Portugalčan pred zápasom proti bývalému trénerovi Barcelony viac neúspešných stretnutí ako tých úspešných, no teraz si štatistiku ešte o trochu zhoršil.

Duel začali lepšie hráči Citizens a hoci to vyzeralo, že pôjdu po prvom polčase do šatní za priaznivého stavu 0-2, v 42. minúte prišlo nedorozumenie brankára Claudia Brava s Johnom Stonesom a Zlatan Ibrahimović znižoval. Do konca zápasu sme už síce gól nevideli, ale skúsený Čilan pri svojej premiére vôbec nepôsobil istým dojmom, vyrobil viacero chýb a jeho výkon je v Anglicku ostro kritizovaný. Mnohí sa dokonca domnievajú, že mal byť po zákroku na Wayna Rooneyho aj vylúčený. Taký istý názor zdieľa José Mourinho. "Niektoré individuálne výkony urobili náš tím v prvom polčase krehší a boli sme rovnako potrestaní dvomi chybami Marka Clattenburga, pretože aj ten najlepší rozhodca sa môže mýliť a on urobil hneď dve chyby. Prvou bol zákrok Claudia Brava na Wayna Rooneyho, po ktorom mala nasledovať penalta a červená karta. Ak to niektorý hráč urobí mimo pokutového územia, je to priamy kop a červená karta. Ale v tomto prípade to bolo ešte aj vo vnútri. Rozhodca si asi pomyslel na následky, ktoré by úplne zmenili zápas a nechcel spraviť toto rozhodnutie. Ďalší pokutový kop mal prísť po ruke Otamendiho," vysvetlil 53-ročný lodivod Červených diablov novinárom na tlačovej konferencii.

Pep Guardiola na druhej strane svoju vytúženú brankársku posilu bránil a zložil mu možno až prehnanú poklonu. "Claudio podal jeden z najlepších výkonov, aké som kedy videl. Páčilo sa mi ako hral pred a po góle United, pokračoval v rozohrávaní lôpt, dlhých lôpt a tiež si pre ňu chodil. Vo futbale je to o tom, ako dokážete reagovať na chyby - to ukazuje charakter. V prvom polčase sme hrali dobre hlavne vďaka nemu," povedal pre oficiálne stránky klubu.

zdroj: mancity.com, manutd.com, twitter

foto: bbcsport.com

naqiria

7
2016-09-11 19:26:38

tak ten zakrok na rooneyho bol pekne odporny, kludne mu mohol zlomit nohu. jasna cervena + dodatocny trest. mu muselo uplne prepnut.

Backo

30
2016-09-11 19:27:59

Fuúúha, tak takéto tvrdenie aké povedal Pep by som nečakal ani nádohodu. Brava má rád, vynikajúci brankár, kopacia technika TOP, ale ten zápas? Chyba za chybou, hádam jeden z jeho najhorších zápasov, okrem rozohrávky, si v ničom nebol istý (centre, aj niektoré zákroky)..

AndreasGerardi

11
2016-09-11 19:39:07

Tak po tom, ako odpalkoval ikonu z klubu mu ine ani neostavalo.

jjnovo

9
2016-09-11 20:03:13

"Claudio podal jeden z najlepších výkonov, aké som kedy videl." Když borec trénoval Bayern tak Neura asi nesledoval no. :D :D Za ten zákrok na WR jasná čk.

sid1

8
2016-09-11 20:12:17

Mne sa to na cervenu nezdalo kedze rooney tiez isiel do sklzu. Ale inac hral strasne. To iste aj nolito ten coho sa dotkol to vyriesil najhorsie ako mohol

Ladislavvs

3
2016-09-11 20:05:43

http://sport.aktuality.sk/... :D:D:D:DD:D

PatrickEnko

4
2016-09-11 20:08:22

co ja viem ten zakrok....bravo tam bol skor a trafil loptu s nohou rooneyho. v spanielsku urcite penalta, v anglicku ani moc nie. no a ta ruka ? ak je to ten isty moment ako som videl v tv, tak tiez nie. ten stoper tu ruku mal pri tele a bol to laket, nesiel proti centrovanej lopte.anglicki komentatori tiez povedali ze by to bola az moc prisna ruka na penaltu. skor murko mal pochvalit svoji tragedov fellaini( akoze s tou prasinou nvm co tam robi, to uz tam lepsie zahra szilly nemeth vi jeho brat peto.) pogbu (abolutne neviditelny) a najlepsie su rooneyho standartky ( presny opak centrov od vrata greska, ktoreho sli pol metra na zemou, jeho letia pol hodinu asi 30 metrov nad ihriskom).

fofo112

-7
2016-09-11 20:13:42

Claudiovi budú centrované lopty čo je pre anglánov typické robiť problémy,inak zápas na vysokej úrovni hra sa prelínala z jednej strany na druhú,vysoké tempo a ten mladý belgičan 21 ročný super hráčik myslím de Bruni sa volá u nás by bol podľa niektorých ešte mladý na veku nerozhoduje kto to vie ten to vie.Tešil som sa na večer na našich a nastalo veľké sklamenie.

ronyy101

12
2016-09-11 20:18:01

Kevin de Bruyne má 25 ´, neviem kde si nabral 21.

Rasto

3
2016-09-11 23:00:02

"Odborník"?!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.