Barca včera nečakane podľahla na Camp Nou nováčikovi medzi španielskou elitou, Deportivu Alavés, keď v treťom kole La Ligy prehrala 1-2. Viacerým fanúšikom Blaugranas však na um hneď prišiel mimoriadne podobný zápas z roku 2010.

Alavés sa túto sobotu podarilo uskutočniť počin takmer identický so zápisom Hérculesu v roku 2010. Baskický celok vtedy zaznamenal obrovský úspech, keď na Camp Nou dokázal získať mimoriadne cenné tri body a to všetko s mnohými podobnosťami so včerajším duelom.

TIP | Barca - Deportivo Alavés: Semafor

11. septembra 2010, teda na deň presne pred šiestimi rokmi, Hércules, ktorý sa len čerstvo prebojoval medzi elitu, navštívil barcelonský svätostánok v druhom kole La Ligy. Po reprezentačnej prestávke pritom využil dokonale slabiny celku Pepa Guardiolu.

Lodivod Blaugranas chcel minimalizovať účinky 'vírusu FIFA' a nechal tak len na lavičke náhradníkov odpočívať hráčov ako Dani Alves, Puyol, Busquets, Xavi či Pedro. Poslední dvaja menovaní do zápasu vstúpili v druhom dejstve, ani oni však nedokázali zažehnať katastrofu, čo bolo mimoriadne podobné tomu, ako Kataláncom nepomohli k zvráteniu nepriaznivého skóre včera Messi, Iniesta a Luis Suárez.

Paraguajčan Valdez poslal svoje mužstvo do vedenia v 26. minúte a duel definitívne zlomil v druhom polčase, keď sa mu podarilo zaznamenať aj druhý presný zásah. Aj napriek tomu, že Barca počas celého stretnutia jednoznačne dominovala, si napokon zo zápasu neodnášala ani bod, podobne ako proti Alavés.

Dúfajme, že podobnosť bude aj v celej sezóne, v ktorej Guardiolovi zverenci dokázali vyhrať ligu i Ligu majstrov, kompletizujúc jeden z najpamätnejších ročníkov vôbec.

Ani Adriano nedokázal zabrániť v zápase s Hérculesom prehre 0-2

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

Lupa84

37
2016-09-11 10:57:22

História by sa mohla opakovať.. nebol by som proti

quentin

7
2016-09-11 14:48:19

Keďže sa Barca v lete šikovne posilnila (ako už dávno nie), tak verím, že sa história zopakuje, ale so všetkými možnými trofejami!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.