Už zajtra je na programe prvý skupinový zápas Ligy majstrov aj pre Barcu. Zverencov Luisa Enriqueho preverí húževnatý Celtic, s ktorým má tím aj horšie skúsenosti. Zajtra na omyl už priestor nebude, do tejto súťaže treba vstúpiť pravou nohou, tri body musia zostať doma.

”V Lige majstrov musíte byť opatrní, táto súťaž nemá taký dlhý priebeh ako napríklad liga, tuto vás môže vyjsť každý omyl veľmi draho,” toto sú slová Luisa Enriqueho ohľadom zápasu so Celticom. Po týchto slovách nemusíte byť génius a pochopíte, že sa zajtra proti Škótom dočkáme once de gala, teda toho najlepšieho, čo má Barca k dispozícii.

I keď má Barca momentálne luxusne široký káder, tak s určením zostavy priveľké problémy mať nebudeme. Niektoré posty by síce mohli byť otázkou, no po kratších úvahách sa dostaneme vždy k jednému konkrétnemu menu.

TIP | Dembélé: Chceme Barcelonu šokovať

Do brány pôjde pravdepodobne Cillessen. Ter Stegen by mal byť brankárom pre ligu, no hlavne, zotavuje sa zo zranenia. Na Holanďana tak čaká reparát a s istotou dúfa, že si čisté konto udrží. Proti Alavés ho len ťažko viniť za góly, no kto chce byť brankárom Barcy, tak ten musí predviesť aj niečo navyše.

Na zvyšné posty by to ale malo byť jasné. Do zostavy sa s istotou vráti Gerard Piqué, no a chýbať by nemal ani proti Alavés oddychujúci Sergi Roberto. Momentálne to však vyzerá, že oproti zápasu s Baskmi bude na každom jednom poste v obrane úplne iný hráč. Stopérsku dvojicu by mali tvoriť Umtiti s Piquém, kraje obrany by mali patri Jordimu Albovi a už spomínanému Sergimu Robertovi.

K zmene dôjde pravdepodobne i v zálohe. Iniesta je fit, zo zostavy tak vyletí Denis Suárez, Rakitič s Busquetsom majú totiž svoje miesto na 99% isté. Dočkáme sa tak klasického stredopoliarského tandemu z minulých rokov.

Messi je už zdravý, Neymar snáď už viac aklimatizovaný, no a Suárez si oddýchol. MSN je do zápasu so Celticom samozrejmosťou. Prvýkrát v sezóne tak uvidíme tridente pokope a dúfajme, že nám títo futbalistu opäť preukážu, prečo nám ich spoločné účinkovanie v zápasoch tak chýbalo.

Oddýchnuť si tak bude musieť pravdepodobne aj Arda Turan, i keď momentálne patrí k tým najsvetlejším zjavom v drese Barcy. V základnej zostave neuvidíme ani Paca Alcácera, ktorému premiéra v novom drese príliš nevyšla.

Oproti ligovému duelu tak uvidíme 6 až 8 zmien. 6 v prípade, že vedľa Piquého Lucho postaví Mascherana, no a 8 v prípade, že sa do brány postaví Ter Stegen, čo však nie je príliš pravdepodobné.

Proti Celticu až 7 zmien

zdroj: sport.es
foto: sport.es barcelona.eldesmarque.com

myzuFCB

36
2016-09-12 18:42:10

Jednoznačne treba postaviť to najlepšie čo máme. Vstup do LM je dôležitý a v prípade výborného výkonu sa môžu od toho potom odraziť a zapnúť naplno aj v La Lige.

GabrielSVK

11
2016-09-12 20:14:16

Taký zápas a oni to nedávajú. Ty kks. Blázni.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.