Katalánec si miesto v tíme Luisa Enriqueho nenašiel. V posledných zápasoch ho tréner dokonca ani nenominuje. Hráč tak stráca trpezlivosť a motiváciu. Prečo však Luis Enrique Vidala ignoruje?

Denník Sport sa na záležitosť pozrel bližšie. Spísal niekoľko bodov, prečo sa bývalý obranca FC Sevilla v tejto situácii na Camp Nou nachádza.

Povrchné nasadenie

Vidalovi v hre chýba vyrovnanosť. Jeho výkony sú nestabilné často aj v samotných zápasoch, kedy chybuje pri rozohrávke či centroch. Katalánec ukázal intenzitu, ale na súperovej polovici mu často chýba precíznosť.

Chýba chémia

Na pravej strane si za ten čas v Barcelone so spoluhráčmi nedokázal vybudovať chémiu, potrebné prepojenie. Nedokázal zapadnúť do rýchleho mechanizmu svojich spoluhráčov. Nemá ten prirodzený talent Daniho Alvesa či už aj Sergiho Roberta, ktorý by mu dovolil spolupracovať s hráčmi ako Rakitič či Messi.

Lapsusy v obrane

Je to jedna z vecí, na ktorej musí hráč poriadne zapracovať. Pravý bek si v obrane niekedy nevie rady a realizačný tím od neho v tomto smere očakáva viac. V čase, keď ho klub kúpil, tak sa hovorilo, že kým nebude môcť hrať, na svojom bránení zapracuje:

"Útočenie môžete vylepšiť vždy, ale v mojej hre pracujem na defenzívnej oblasti a počas týchto mesiacov bude pokračovať v zlepšovaní vecí, ktoré potrebujem."

Sergi Roberto

Odchovanec La Masie v posledných mesiacoch hráva geniálne zápasy a to malo vplyv aj na Vidala. Ten však o presune do stredu poľa ani len neuvažuje. Rozhodnutie trénera používať Sergiho Roberta na poste pravého beku je pre Vidala veľká nepríjemnosť, ktorý skôr rátal s tým, že o post v zostave bude súperiť s Alvesom. Po jeho odchode mal teoreticky získal viac priestoru, no nestalo sa. Luis Enrique nedávno dokonca preferoval Rafinhu pred Vidalom, čo je jasný signál.

TIP | Krásne športové gesto Borussie - Leovi prajú skoré uzdravenie


zdroj: sport.es
foto: sport.es

cescfabregas58

5
2016-09-23 15:22:23

na titulke je douglas? :D

jjnovo

-9
2016-09-23 15:43:32

Douglas má tzv. Váchovo potkou na hlavě. :D

jjnovo

-9
2016-09-23 15:43:45

*poutko

jjnovo

-6
2016-09-23 16:18:47

hej Vácho, nemínuskuj mě.. :(

Tomaga

13
2016-09-23 15:25:49

mozno ho trener nestavia z toho dovodu, ze chce aby na sebe poriadne zapracoval

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.