Ak v Barce existuje hráč, ktorý začal novú sezónu bez najmenšej debaty na jednotku, tak je to Arda Turan. Turek konečne ukazuje, prečo po ňom Katalánci siahli a stáva sa hráčom, ktorý čoraz častejšie zápasy svojou prítomnosťou rozhoduje. Arda je typickým príkladom toho, že lámať predčasne palicu nad hocikým sa nemusí vždy fanúšikom, či dokonca aj trénerom, vyplatiť.

Jeho čísla sú tento rok zatiaľ naozaj skvelé. V lige či Lige majstrov vynechal tento 29-ročný futbalista zatiaľ len jeden zápas, do diania nenazrel v dueli so Celticom. Inak nastúpil v každom jednom stretnutí, či už ako člen základnej jedenástky, alebo striedajúci hráč. A zhodnotenie jeho výkonov? Myslím, že nebudeme preháňať, keď povieme, že bol v každom jednom zápase naozaj výborný. Mimo pozornosť dávame zápas s Alavés, tam sa nedarilo vôbec nikomu.

5 gólov v 9 zápasoch, to hovorí za seba. Doplniť ale v tejto situácii je nutné i to, že rodák z Istanbulu nielenže góly dáva, ale na ne i prihráva, veď momentálne je po Sergim Robertovi druhým najlepším nahrávačom v La Liga Santander. Okrem troch asistencií v lige pridal aj jednu v letnom dvojzápase v súboji o Superpohár Španielska.

TIP | Borussia 1 - 2 Barca: Hodnotenie hráčov

Dôležité je najmä to, že Turanovi verí aj samotný Lucho. To, že mu dôveruje dal jasne najavo vtedy, keď ho postavil do základu v oboch dueloch Superpohára proti FC Sevilla. Arda sa mu odvďačil už tam, no jeho forma odvtedy graduje.

Evolúcia Ardu je na prvý pohľad zjavná, stačí si porovnať jeho čísla zo sezóny minulej a práve prebiehajúcej. Prvý rok mu v Barcelone nevyšiel, v zálohe sa trápil, bol nepresný a pomalý. Tento rok je to však o inom. Zatiaľ čo minulý rok odohral dohromady 25 zápasov (1174 minút), v ktorých zaznamenal 2 góly a 4 asistencie, túto sezónu sa mu tieto čísla podarilo prekonať v polovičnom čase a v značne menšom počte zápasov. Turan odohral zatiaľ dohromady 589 minút a popri tom, aké výkony podáva je jasné, že bude toto číslo na konci sezóny niekoľkonásobne vyššie.

zdroj: fcbarcelona.es
foto: fcbarcelona.es
video: youtube.com

Neymito

24
2016-09-29 15:31:31

Po zlej sezóne musý prisť aj dobrá sezóna. A zdá sa že pre Ardu Turana prišla práve ta dobra sezona. Bodaj by mu vydržalá tato forma čo najdlhšie.

tr0skacik

-28
2016-09-29 15:36:16

no rozhodne je to lepšie ako minulú sezónu... ale na druhp stranu horšie to byť asi ani moc nemohlo. Akurát neviem či pozeráme iné zápasy, pretože mňa osobne ešte stále vôbec ale vôbec nepresvedčil ale to je môj názor :). Naopak kto ma od začiatku veľmi teší je Sergi Roberto a po tom čo si prežil Rafinha minulú sezónu mi príde aj on zápas od zápasu lepší. Avšak Arda bude stupňovať výkonnosť možno ma presvedčí, pretože som od prvej chvíle osobne tento nákup nepovažoval za šťastné riešenie

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.