Tí, ktorí ho poznajú, vedia, že Arda Turan je veľmi dobrý priateľ a osoba, na ktorú sa môžu obrátiť v dobrom aj zlom.

TIP | Čísla neklamú, Arda zažíva parádny štart sezóny!

Narodil sa v Bayrampase a jeho skromný pôvod na ňom zanechal stopu. Svojich dvoch psov dokonca pomenoval Bayram a Pasa. Svojej rodine, ktorá stále žije v rovnakej časti Turecka, a krajine je veľmi zaviazaný. Vždy sa veľmi rád vracia do ulíc, kde futbalovo vyrastal a rovnako tak finančne vypomáha klubu, v ktorom robil prvé kroky.

Arda si navyše vybral Istanbul ako miesto pre podnikanie a otvoril si tam reštauráciu. Arsiv sa nachádza v susedstve Sisli a môžete si tu vychutnať bohatú tureckú gastronómiu z produktov ekologického poľnohospodárstva.

V Barcelone je šťastný, obklopený priateľmi zo svojho detstva, ktorí ho sprevádzajú každý deň a budia v ňom dojem, akoby bol v Istanbule.

Mnohí si kladú otázku, prečo sa od svojho príchodu do Španielska v roku 2011 stále nanaučil plynule jazyk. V skutočnosti ho ale ovláda a rozumie mu. Keď napríklad ide do reštaurácie, hovorí po španielsky, no je perfekcionista a pokiaľ ide o komunikáciu s tlačou, uprednostňuje rodnú reč s využitím svojho neoddeliteľného prekladateľa. Nechce, aby boli jeho slová nesprávne vyložené.

Je milovníkom športu, ale hlavne veľkým fanúšikom basketbalu. Sleduje Galatasaray a snaží sa chodiť na ich zápasy Euroligy, pričom ešte počas pôsobenia v Madride bol zbláznený do hry Sergia Llulla a v súčasnosti sa priatelí s bývalým hráčom Barcelony Carlosom Arroyom. Rád si pozrie aj tenis. Ako pomôcku na prečistenie hlavy a rozptýlenie sa využíva bicykel, podobne ako Luis Enrique.

Má veľmi otvorený a zábavný charakter. Arda je jedným z hráčov, ktorí v šatni svojimi žartíkmi vytvárajú dobrú a pohodovú atmosféru. V minulej sezóne bol jeho veľkým kamarátom Dani Alves.

zdroj: sport-english.com

foto: instagram

Vendeta

22
2016-09-30 21:10:42

Super článok. Arda ma velmi príjemne prekvapil. Osobne som si myslel že mu štíl barci nesedí ale po predchadzajucej sezone je vidieť že sa ovela zlepšil. Len tak dalej Arda!

treble

16
2016-09-30 21:34:26

Taketo clanky sa mi lubia. Je pekne vediet viac o svojich hrdinoch a pacilo by sa mi to aj o dalsich hracoch :)

fofo112

10
2016-09-30 22:54:11

Arda nezabudol z akých pomerov vyšiel,práve preto si na ňom vážim, že ostal pohodovým človekom, živo si ich viem predstaviť s Danim,musela to byť super dvojka.

quentin

1
2016-10-01 11:48:39

Arda je mentalitou FCB a je super, že sa už zapracoval i futbalovo, a vynikajúco! Adminom veľká vďaka aj za tieto typy článkov! Ako už ktosi napísal, je krásne si prečítať o našich hrdinoch aj iné články, nielen o ich profikariére. Ďakujem:)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.