Barcelone sa podarilo zdolať v domácom prostredí nepríjemné Deporivo, pričom duel sa pre zverencov Luisa Enriqueho vyvíjal priam dokonale. Nie všetci s ním však boli stopercentne spokojní. Pozrite sa na názor popredného redaktora denníka SPORT, Lluisa Mascará.

Luis Enrique pokračuje v experimentovaní. Tentokrát však, našťastie, mimoriadne odovzdaný výkon Deportiva a úspech (či skôr šťastie) v Rafinhovom podaní zachránili astúrijského manažéra od ťarchy negatívnych dôsledkov pre FC Barcelona. Jeho snaha o udelenie ďalšieho trestu pre Aleixa Vidala znamenala, že pri tvorbe zostavy bol bez pravého obrancu nútený improvizovať, keď napokon svoju obranu zložil z troch stopérov a dvoch 'carillerov', Ardu Turana a Digneho. Zložil tak jedenástku, ktorá sa ani v najmenšom nebude podobať na zloženie tímu v stredajšom zápase proti Manchestru City.

TIP | Rafinha: S Leom je to jednoduché

Barca hrala zle. Zle, pretože nehrala ako Barca. Bez Iniestu (už dva zápasy po sebe nehral pre 'rotácie') a bez Messiho (ktorý prišiel v druhom polčase), tradičný barcelonský futbal nebol k videniu. Na Deportivo, ktoré sa za stavu 2-0 definitívne vzdalo, úplne stačilo Rafinhove pričinenie, ktorý zaznamenal s istou dávkou šťastia double a Luis Suárez (autor gólu, asistencie a strely do žrde). Avšak takáto Barca, tak veľmi nevýrazná, tak ťažko spoznateľná, by proti Manchestru City veľa príležitostí nemala. Streda však bude samozrejme o niečom inom.

Od začiatku budú hrať Messi a Iniesta. S nimi je Barcelona iná. Messi to dokázal aj túto sobotu. Na trávnik prišiel v 55. minúte, len tri minúty nato, pri treťom dotyku s loptou, však skóroval na 4-0. Argentínsky crack prišiel s cieľom dostať sa do správneho rytmu po dvadsiatich piatich dňoch bez pobytu na trávniku pre zranenie. Tieto tri minúty pritom stačili a tieto tri dotyky boli dosť na to, aby ukázali, opäť raz, že aj málo od Messiho znamená veľa. Veľmi veľa. Jeho talent je pre Barcu zásadný. Tieto tri minúty mu tiež stačili na to, aby nahnal strach Manchestru City. A Pepovi Guardiolovi. Tomu City, ktoré doma remizovalo s Evertonom 1-1.

Po splnenom cieli proti Deportivu, sa bude Barce v lige dýchať o niečo jednoduchšie. Po strate ôsmich bodov mala proti galícijskému mužstvu len dve možnosti - mohla buď vyhrať alebo vyhrať. To, čo bolo predsavzaté, sa splnilo do bodky. Teraz sa už myslenie musí sústreďovať na Manchester City. Skutočný test, ktorý ukáže, v akom stave je tento tím a futbalisti Barcy 3.0 Luisa Enriqueho.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

Lionel10Messi

26
2016-10-15 21:45:22

Verím že proti City to bude ťažký zápas ale verím že vyhráme . Visca !

tunno

15
2016-10-15 22:06:08

Aj keby nevyhrali nič sa nedeje. Akýkoľvek ligový zápas je dôležitejší ako zápas sú mancity

Roman7

0
2016-10-16 10:09:32

absolutny suhlas z redaktorom len s vynimkou vidala tam spravil trener dobre ale dokym barcelona nestrelila gol ktory bol od rafinhu vazne poriadne stastny lebo kazdy trochu lepsi brankar by hento bral aj po tme tak sme bohu zial hrali absolutne zalostne s minimom sanci a este aj tie sme zahodili hraci vobec nebehaju vobec nebojuju hraju strasne alibisticky nechodia do ziadneho rizika preco je barcelona co s celtou prehrava schopna zacat behat a zrychli nasadenie a davat goly az ked je neskoro ? toto sa stalo aj dnes pomaly profesorsky vykon ono sa to vyhra samo a ked dostaneme prvy gol hned je zle

Roman7

1
2016-10-16 10:10:07

a sergio je stale uplne mimo je z formy a strener ho stale stavia

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.