Neymar po predĺžení zmluvy s FC Barcelona poskytol rozhovor pre Barca TV a s fanušikmi sa okrem iného podelil o niektoré z najkrajších momentov svojho života.

Brazílčan sa rozhovoril o najdôležitejšej chvíli, ktorú zažil pred niekoľkými mesiacmi.

"Získať zlatú medailu s Brazíliou bol najdôležitejší moment. Kvôli všetkému, čím sme si prešli, kvôli brazílskej histórií. Táto medaila nám chýbala a bolo to veľmi náročné. Bola to moja druhá účasť na Olympijských hrách. A vyhrať doma, v našej krajine, s našou rodinou...Na štadióne sa potom rozpútala veľká slávnosť. Myslím, že som ešte nezažil lepší okamih."

Neymar tiež priznal, že hrať v Lige majstrov je najväčšia motivácia.

"Už jednu mám a dúfam, že budem mať viac. Tento rok máme všetko pre to, aby sme vyhrali. Ak to chceme, tak to aj dosiahneme. Vyhrať Ligu majstrov je ako vyhrať Majstrovstvá sveta."

Aby to dosiahli, Neymar počíta so svojimi kolegami z El tridente.

"Chceme viac, veľa toho vyhrávame, dávame veľa gólov, ale chceme viac."

"Cítim sa tu ako doma," to boli slová brazílskej hviezdy po predĺžení svojho kontraktu s Barcou do roku 2021. Neymar, ktorý s Barcou vyhral už 9 titulov, potvrdil: "Na ihrisku sa so spoluhráčmi cítim veľmi šťastný. Už keď som sem prišiel, tak som si predstavoval, ako vyhrávam tituly a strieľam góly."

"Keď niekto príde zvonku, tak je ťažké si zvyknúť, pretože hra je odlišná, ale s pomocou mojich spoluhráčov a predovšetkým Daniho Alvésa, ktorý bol pre mňa veľmi dôležitý, som sa s tímom zžil veľmi rýchlo a som veľmi šťastný."

Barcelonská "11" tiež vyzdvihuje ľudské kvality mužstva, jeden z kľúčov úspechu najlepšej Barcy všetkých čias.

"Hráči sú úžasní a trochu vás to, vzhľadom na to, že už vyhrali všetko, prekvapí, keď vidíte, že sú takí skromní a priateľskí."

Nakoniec mal Neymar pár slov aj k trénerovi Luisovi Enriquemu, ktorý o ňom hovorí stále len v dobrom.

"Je dôležité mať trénera, ktorý nás podporuje. Je jedným z najlepších, akých som kedy mal a je mi cťou hrať pod jeho vedením."

zdroj: sport.es, fcbarcelona.es

foto a video: fcabarcelona.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.