Pocit bolesti z neúspechu, strata bodov, no a samozrejme prvá domáca prehra túto sezónu – toto sú myšlienky, ktoré takmer určite vírili v hlave Jorgeho Sampaoliho. Hnev i frustrácia však išli po zápase bokom, sezóna je ešte dlhá a na úspechoch sa ešte dá pracovať. Skvelým odrazom pre každého je však moment, ak vašu prácu ocenia.

Po zápase šiel za argentínskym koučom Javier Mascherano a neváhal ho aj objať. Následne mu niečo povedal do ucha, čo potom o niekoľko chvíľ zopakoval i Neymar, hráči Blaugrana jeho prácu zjavne ocenili aj niekoľkými poklonami. V tuneli prišiel potom rad i na stretnutie s kľúčovou postavou večera – s Lionelom Messim. Ani on si nenechal ujsť príležitosť a šiel si so Sampaolim pohovoriť. Uznanie od najťažších kalibrov, to musí byť naozaj veľká vzpruha.

TIP | Rakitić: Presvedčili sme sa, prečo tu nikto iný nevyhral

To, čo dokázal za krátky čas tento tréner so Sevillou, ho jednoducho dostalo do povedomia klubu FC Barcelona. Fanúšikovia videli Sevillu, ktorá mala intenzitu, pressing i útočný štýl hodný Barcy za čias Pepa Guardiolu. Hovoríme pritom o ére, ktorá dotiahla do Barcy Neymara a spravila z Messiho možno najlepšieho hráča v histórii.

Sampaoli má takmer všetky vlastnosti, ktoré by fanúšikovia Barcy mohli očakávať od svojho trénera. SPORT dokonca špekuluje i o tom, že v prípade Luchovho odchodu je práve on človekom, ktorý by mal byť na lavičku kandidátom číslo 1. To, že sa tak po sezóne stane je ale zatiaľ stále nereálne. Iné by to bolo v prípade väčšieho fiaska na úrovni trofejí.

Jorge Sampaoli je bezpochyby nesmierne kvalitným koučom. Je celosvetovo uznávaný a mnohí si myslia, že by bol pre Xaviho ideálnym predchodcom, ktorý by mu bol schopný pripraviť terén. Luisa Enriqueho síce nikam neposielame, no v ak by naozaj po sezóne odišiel, tak by mal ale Sampaoliho nástup jeden háčik – istá časť vedenia si totiž myslí, že na to, aby ste sa mohli stať trénerom FCB, musíte mať minulosť spojenú s Barcou, jednoducho byť culé. Trón si treba zaslúžiť.

Je ale potrebné položiť si otázku, či je to správna filozofia. Odsúdiť trénera, ktoré má s hernou klubovou filozofiou možno viac spoločného ako Luis Enrique by nemuselo byť šťastné riešenie. Tento holohlavý pán má niečo do seba.

zdroj: sport-english.com
foto: sport-english.com espnfc.com

1eso1

26
2016-11-07 22:43:56

Je to kvalitny trener, avsak ako je to myslene s tou hernou klubovou filozofiou ? Enrique priniesol do Barcelony nieco nove a funguje to. Nemozme donekonecna hrat Pepov styl hry. Rychle protiutoky sa mi nesmierne pacia a vynika v nich hlavne nase trio

mikimi122

15
2016-11-07 23:52:34

Mne sa väčšinou zdá, že Barca svoje protiútoky vždy dosť zbrzdí.

caco

-2
2016-11-08 16:30:06

áno rýchle protiútoky sú paráda,ale pre 16-kou sa to väčšinou zabrzdí a začne hádzanarsky štýl popred 16-ku,popritom je defenzíva úplne mimo a nestíha v prípade protiútoku súpera. o striedaní sa nejdem ani vyjadrovať býva väčšinou nezmyselné

messso

18
2016-11-07 23:00:39

a Tata Martino?? Ten mal aku minulost spojenu s Barcou? Moj dlhorocny sen je aj tak Bielsa, s Pepom mali k sebe velmi blizko.

MAESTROOO

5
2016-11-08 11:00:07

Bielsu som si želal už za éry Pepa :) ale Sampaoli by bol podľa mna super :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.