Katalánsky denník SPORT prišiel len prednedávnom s informáciou hovoriacou o tom, že prestup Joaa Cancela do Barcelony je už spečatenou vecou. Pozrime sa tak spolu na niekoľko zaujímavostí o tomto portugalskom futbalistovi.

Joao Cancelo bude patriť medzi barcelonské transfery už v nasledujúcom letnom prestupovom okne. Podľa SPORTU podpíše s katalánskym veľkoklubom päťročný kontrakt, pričom tak tento dvadsaťdvaročný pravý obranca môže byť pre Blaugranas skvelým prísľubom do budúcnosti.

Kariéra venovaná svojej mame. 5. januára 2013 žiaľ Cancelova mama pri dopravnom incidente, ktorého súčasťou boli aj Joao a jeho brat, tragicky zahynula. Stalo sa to na diaľnici A2, keď sa trio vracalo z letiska. "Moja mama zahynula, vždy však bude osobou, ktorá ostane v mojom srdci. Miloval som ju a viem, že ma odtiaľ zhora sprevádza na všetkých zápasoch."

Die-hard fanúšik Benficy. Cancelo prišiel do Benficy v čase, keď mal štrnásť rokov. Súčasťou klubu sa stal po svojom príchode z Barreierense, skauti však mali v jeho talente jasno a dali mu maximány počet príležitostí. Už vtedy bolo jasné, že pôjde o unikátneho futbalistu, Joao ale na pomoc, ktorú mu Benfica poskytla, nezabúda a družstvo bude podporovať až do konca života. Cancelo je presvedčený o tom, že sa raz k Águias vráti.

Dobrý priateľ s André Gomesom. Zo svojho pôsobenia z Valencie si odniesol Cancelo okrem obrovských skúseností i dobré priateľstvo s André Gomesom. Obaja spolu trávili počas pobytu v Los Che veľa času, rovnako tak majú spomienky z portugalskej reprezentácie.

TIP | Krajný obranca, najťažšia pozícia vôbec

Pôvodne mal hrať na poste útočníka. Ofenzívne Cancelove kvality sa prejavili už v mládežníckych kategóriách. Jeho výška a kvality pri chápaní hry z neho robili pred tým, než sa udomácnil na kraji obrany, aj kvalitného útočníka. Jeho bývalí tréneri z Benficy doteraz tvrdia, že je skvelým hráčom najmä pre svoju fyzickú pripravenosť a výšku.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

mikimi122

5
2016-12-27 10:59:22

Neviete či príde v zime alebo v lete? No a keď príde dúfam, že sa adaptuje rýchlo.

alabaj84

6
2016-12-27 11:14:06

tam mas napisane ze v lete :)

MAESTROOO

7
2016-12-27 11:20:26

Ale je to oficálne ? lebo všade čitam že je to potvrdené ale nikde som nevidel oficialne potvrdenie z klubu alebo od hráča ? Prosím nezmínuskujte ma teraz že niesom dostatočne informovaný len sa pýtam :)

Mates19

1
2016-12-27 12:50:18

Pokial viem tak by to malo byť ohlásené po začiatku prestupového to začína asi 1.1..

MeeTee

0
2016-12-27 19:11:57

Nie je to oficialne, ale katalansky dennik SPORT, ktory je vseobecne respektovany, to uz povazuje za istu vec.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.