Momentálne končiaca sa sezóna je pre Luisa Enriqueho poslednou, počas ktorej má ešte v Barcelone platný kontrakt. To, že zatiaľ Barca a ani samotný tréner nedali jasne najavo, čo sa bude diať po nej, dáva priestor samozrejme najmä špekuláciám. Mundo Deportivo tvrdí, že tu nie je ani z jednej strany tlak či riešenie plánu B.

Rodák z Astúrie je pokojný, rovnako však aj klub. Ten pred istou dobou rešpektoval jeho rozhodnutie, ktoré znelo tak, že sa rozhodne až ku koncu tejto sezóny, nevyvíja tak naňho žiaden tlak a nerieši ani plán B. Rodák z Gijónu ale pred niekoľkými dňami v rozhovore povedal, že si prácu v Barcelone užíva a vie, že ak nebude trénovať tu, tak nikde.

TIP | V Katalánsku si myslia, že Lucho zostane - čo myslíte Vy?

Byť trénerom Barcy je prácou na plný úväzok a to si uvedomuje aj Luis Enrique. Sám tiež tvrdí, že pracujete 24 hodín denne s veľkou intenzitou, pričom sa môže stať hocičo. Práve to sa zdá byť ale jediný dôvod váhania trénera, sezónu chce bilancovať až vtedy, keď sa dosiahne prvý vážny krok k jej úspešnému koncu. Skôr ako v marci to tak pravdepodobne nebude, dôležitý bude dvojzápas s PSG.

Jasná je zatiaľ jedna vec – direktíva i sekretariát klubu sa zhodujú na tom, že nebudú žiadnemu potencionálnemu kandidátovi volať či sa s ním stretávať o jeho možnej budúcnosti v Barcelone. Robert Fernández a iní predstavitelia klubu veria v profesionalitu a sú presvedčení o tom, že sa táto téma vyrieši sama, ak sa jej dá dostatok času. V momente, ak by ale prišla negatívna odpoveď Lucha, prídu na rad rozhovory o alternatívach.

Situácia, ktorú momentálne vidíme, nie je vôbec unikátna. Rovnako to vyzeralo aj za Guardiolu v roku 2012. Barca naňho čakala, Guardiola sa zas nechal na tlačovke vytočiť od novinára a povedal mu, aby s tým už prestal a nepýtal sa ho dokola to isté. Dôvodom bola následne únava, práve kvôli nej totiž Katalánsko na konci sezóny Pep opustil.

zdroj: mundodeportivo.com
foto: mundodeportivo.com archív

Mascherano

7
2016-12-27 21:11:42

Zaujímavé

Bramir

15
2016-12-27 21:30:00

lepsieho trenera urcite teraz nezozenieme pozna to dokonale je byvaly uspesny hra neni co riesi jednoznacne Lucho este par sezon aspon.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.