Samuel Umtiti má za sebou skvelý rok. Francúzsky obranca sa so svojou krajinou prebojoval až do finále majstrovstiev Európy, v ktorom síce Kohúti ťahali za kratší koniec, no prestupom do Barcelony sa mu splnil životný sen. V rozhovore pre klubový časopis rozprával o veľkom kroku v jeho kariére.

Barcelona ho vždy fascinovala

"Vždy sa mi páčil herný štýl Barcelony a už odmalička som tam chcel hrať. Páči sa mi myšlienka hry založená na držaní lopty. Mám rád španielsky futbal, ale najmä keď hrá Barcelona. Moji spoluhráči si mysleli, že som arogantný alebo dokonca blázon, ale častokrát som premýšľal nad hraním v tomto klube. Keby som sa sem nedostal, vnímal by som to ako porážku."

Aká bola jeho reakcia, keď sa dozvedel o záujme Barcelony

"Keď som o tom počul, nemohol som tomu uveriť. Strávil som dve hodiny so svojimi agentmi a stále som sa pýtal, či je to pravda. Zvyčajne neplačem, ale vtedy som sa slzám nedokázal ubrániť."

TIP | Umtiti je podľa Francúzov pred svojím krajanom z Realu

Adaptácia v tíme

"To bola jediná vec, z ktorej som mal strach. Prestup do iného klubu bolo pre mňa niečo nové. Je to o to špeciálnejšie, keď idete do takého klubu, kde hrajú Messi, Iniesta, Neymar či Suárez. Ale pravdou je, že všetko dobre dopadlo. Aj napriek tomu, že títo hráči už toľko toho vyhrali, ich skromnosť na mňa urobila veľký dojem."

Chce zostať tak dlho, ako to bude možné

"Dúfam, že budem v Barcelone mnoho rokov. Ísť sem bolo to, čo som skutočne chcel. Ak by zajtra za mnou prišli a ponúkli mi novú zmluvu do roku 2030, podpísal by som ju bez toho, aby som vôbec čítal, čo je napísané malými písmenami. Niekedy pred spaním myslím na to, čo sa udialo v tomto roku a som šťastný. Na druhý deň sa prebudím a poviem si: 'Som v Barcelone!'"

zdroj: fcbarca.com

foto: everythingbarca.com

Mascherano

29
2017-01-01 22:06:09

Budúcnosť naša

Radovan

18
2017-01-01 22:06:34

Snad nepodlahne novemu trendu a nepoberie sa do ciny za par rokov :D

Tomaga

31
2017-01-01 22:06:52

Velky srdciar :) Dufam, ze ostanes co najdhsie :)

tominno9

24
2017-01-01 22:53:09

som nadšený z tohoto chalana, treba mu dať do zmluvy vysokú výkupnú klauzulu, lebo po ňom pôjdu ako supy!

emiliano

14
2017-01-02 08:23:31

Jeden z tých prestupov, ktorým tlieskam, za krátky čas sa adaptoval,žiadne hosťovanie, ma rozohrávku, správne vystúpenie pri bránení, hru hlavou, prehľad, nebojí sa vyviezť loptu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.