FC Barcelona sa predstavila v ďalšom ligovom stretnutí na štadióne Mendizorroza proti domácemu Deportivu Alavés. Zverencom Luisa Enriqueho sa podarilo zvíťaziť jednoznačným spôsobom po výsledku 0:6, ako sa však darilo jednotlivcom? Pozrime sa spolu na hodnotenia hráčov podľa katalánskeho denníka SPORT.

Ter Stegen - 7

Svoju mágiu včera musel vytiahnuť iba pri jednej príležitosti súpera, no o to dôležitejšej, keď nemecký gólman zachránil svoj tím v prvom polčase pri pokuse Thea. Po zmene strán bol viacmenej len divákom.

Aleix Vidal - 8

Opäť mimoriadne aktívny v útoku, opäť častokrát pripomínajúci dokonca krídelníka hrajúceho na pravej strane. Podal výborný výkon bez väčších problémov v defenzíve, pričom mal navyše prsty aj pri niektorých góloch, medzi ktorými vyčnievala asistencia pri prvom presnom zásahu Suáreza. Z duelu však odišiel Aleix smolne, lekári ho museli odviesť po tvrdom zákroku Thea na nosidlách. Dúfame, že bude v poriadku.

TIP | Hrôzostrašné zranenie Aleixa Vidala

Umtiti - 6

Už v piatej minúte videl žltú kartu po zákroku na Sobrinu, ktorý sa však javil ako opodstatnený. Krok po kroku podáva stále konzistentnejšie výkony, neustále produkuje menej a menej chýb a zlepšuje sa aj v rozohrávke. Big Sam opustil ihrisko v šesťdesiatej piatej minúte, keď mu Lucho doprial oddych pred PSG.

Mathieu - 6

V dueli, v ktorom súper Barcu vysoko nenapádal, nemal Francúz problémy. Mathieu má za sebou pohodové stretnutie, do ktorého musel zasahovať svojimi defenzívnymi zákrokmi len zriedka.

Digne - 6

V Digneho podaní sme videli proti Alavésu súboj plný kontrastov. Kým v prvom polčase nedokázal ubrániť Thea, ktorý našťastie svoju príležitosť nevyužil, po zmene strán zachránil Kataláncov pri šanci Kataia. V improvizovanej obrane strávil posledné minúty duelu na poste stredného obrancu.

Sergio Busquets - 7

Mužstvu jeho návrat pomohol. Fenomenálna práca Sergia dokázala upokojiť celú Barcu, canterano opäť ukázal, ako veľmi je pre tím dôležitý. Lucho mu navyše v druhom polčase doprial aj trochu oddychu.

Rakitić - 7

Naprával chyby po svojich spoluhráčoch. Intenzívne napádal a v útoku bol aktívnejší ako v predchádzajúcich zápasoch. Presne takýto zápas pre svoju psychiku potreboval, pozitívny výkon navyše okorenil pohľadným gólom na 0-5.

André Gomes - 6

Portugalčan je v tejto sezóne tak trochu nevyspytateľný, v žiadnom polčase neviete, čo od neho vlastne máte čakať. Vo včerajšom dueli to bolo v jeho podaní oproti ostatným stretnutiam rozhodne lepšie, no katalánske periodikum od neho čaká predsa ešte o niečo viac. Je ale zrejmé, že Gomes si získal dôveru kouča.

Leo Messi - 9

Začiatok bol nevýrazný, zdalo sa, že Leo sa cítil na trávniku nepohodlne, ale napokon to bol opäť starý dobrý Messi. Okrem zaznamenaného presného zásahu mal výrazný podiel pri vlastnom góle Alexisa, ktorý mu v podstate domáci hráč ukradol z kopačky.

Neymar - 8

Zúčastňujúci sa akcií ako zvyčane, opäť v neustálej snahe o kľučky a riešenie náročných situácií efektným okulahodiacim spôsobom. Brazílčanovi sa podarilo presadiť sa i strelecky na 0-2, aby následne v druhom dejstve už tak aktívny, ako v tom prvom, nebol.

Suárez - 9

Ako zvyčajne, do momentu, keď sa presadil, bol prakticky neviditeľný. Bol to však práve on, komu sa podarilo otvoriť skóre, na čo následne nadviazal aj druhým streleným gólom. Suárezov inštinkt zabijaka a snaha ísť do každého súboja na viac než sto percent pritom nezávisí od stavu, keď sme mali opäť možnosť vidieť, ako Uruguajčan hral naplno aj pri výsledku 0-6.

Náhradníci

Iniesta - 6

Stelesnenie futbalu. Na trávnik prišiel za rozhodnutého stavu, no minúty mu pravdepodobne postačili na to, aby sa rozohral pred prvým duelom osemfinálového dvojzápasu s Paris-Saint Germain.

Jordi Alba - 6

Užil si niekoľko pokojných minút, počas ktorých sa už tradične prezentoval pre neho charakteristickými šprintami. V žiadnych starostiach sa neocitol.

Sergi Roberto - 6

Dvadsať minút strávil na pozícii pivota, keď si tak opäť zaspomínal na svoj pôvodný post v Barce. Na konci súboja riadil hru, pričom aj pri ňom platí, že sa v prvom rade dostával do tempa pred PSG.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

Maskaral

39
2017-02-12 08:58:42

Obávam sa toho ze Vidal asi skončil ... Bože je mi to strašne ľúto :(

Maskaral

8
2017-02-12 08:59:53

Myslím v barcelone... kiežby to bolo len na ndjake 2-3 mesiace

Peter

16
2017-02-12 09:28:52

S kľudným svedomím som v 85. minúte odišiel do kina a po príchode šok zo zranenia...

fofo112

23
2017-02-12 09:42:05

už na prvý pohlad to bola komplikovaná zlomenina,no verím, že Aleix sa z toho dostane je to bojovník a jeho miesto je v FCB.

AndreasGerardi

4
2017-02-12 11:46:02

Ma 26 rokov. Ak vsetko pojde dobre mohol by stihnut finale pohara. Mal som podobne zranenie a do 4 mesiacov som bol uplne fit. Zavisy to od sliach. Ak nedostane zapal, bude v pohode.

Jaro500

4
2017-02-12 11:48:31

a este si zober si ake liecebne a rehabilitacne prostriedky maju v Barcelone, ja myslim, ze to nebude az take zle..

pepo46

3
2017-02-12 12:20:17

Tento kalendárny rok Aleixa na ihrisku neuvidíme, priatelia. Bohužiaľ ak vobec. To je luxačná zlomenina členka. Uvidíme, o čo všetko ide - po zverejnení údajov o type operácie.

anko1963

3
2017-02-12 19:34:16

Súhlas. Zlomenina v klbe je prognoza dubiozna až negatívna. Samo, treba vidieť rengen. A to som len veterinár. Ak by išlo o ošípanú alebo hovädzí dobytok, taak jednoznačne nutná porážka, minimálne z ekonomického hladiska. Pracujem 30 rokov.

BarcaFan4502

3
2017-02-12 13:20:43

vsetko by bolo z tohto zapasu ok keby theo nezranil aleixa

Jhonys

0
2017-02-12 20:19:32

Gomés rozhodně vyšší známku, vždyť včera hrál parádně...

Fazy

0
2017-02-13 14:05:00

Začiatok zápasu bol z našej strany nemastný-neslaný a nebyť Ter Stegena, mohli sme aj prehrávať. Dva góly v prvom polčase však mužstvo upokojila a keď som videl že v druhom polčase za cca prvých 20 minút sme dali 4 góly, zápas bol nakoniec pohodový. Keď dal Suárez na 0:6 myslel som, že nakoniec to bude desina, ale potom sa naši začali šetriť a vlastne odklusali zvyšok zápasu. Škoda nakoniec toho zákroku na Vidala a jeho ťažkého zranenia a samozrejme ako to v zápasoch s Barcou býva, súper nedostal ani len ŽK. Dúfam, že to disciplinárka bude riešiť dodatočne.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.