Ernesto Valverde po výhre nad Betisom Sevilla samotný zápas hodnotil pred novinármi na tlačovej konferencii. Tréner Blaugranas mal z výhry samozrejme radosť.

Messi ako falošná deviatka

"Je to jedna z možností. Súperom nepoviem, čo sa chystám urobiť, ale využiť Messiho týmto spôsobom je naša prevaha. Určite potrebujeme hráčov, ktorí budú schopní začať akcie z hĺbky ihriska. Takéto rozostavenie sme skúšali počas turné a okrem toho som chcel, aby nám Sergi Roberto pomáhal v presingu. Myslím, že sme zahrali dobre, v zápase sme dominovali. Nedarilo sa nám otvoriť skóre zápasu, ale v druhom polčase súper trochu ubral."

TIP | Barca - Betis: Semafor


Pripomína súčasná Barca to, čo chceš?

"Bez ohľadu na hru, štýl sa meniť nebude. Potrebujeme hráčov, ktorí nám pomôžu v strede poľa. Spolu s odchodom Neymara sme stratili možnosť rýchleho postupu akcie k bráne súpera. Bez ohľadu na to, kľúčom k úspechu je byť jednotnými v útoku aj v obrane. Musíme držať spolu, aby sme mohli dôjsť do streleckých príležitostí a dobre sa rozostaviť v defenzíve."

Potrebuje Barca na gól priveľa možností?

"Nie je normálne, aby Messi počas jedného zápasu nastrelil konštrukciu bránu rovno trikrát. Ak nemáme na to určených hráčov, musíme hľadať príležitosti a hrať tímovo."

Futbal nie je to najdôležitejšie

"Kvôli útokom v Barcelone a Cambrils bol dnešný deň výnimočný. Celé mesto ukázalo solidaritu, nemôžeme byť výnimkou. Musíme sa chovať normálne, ale zároveň si uctiť pamiatku obetí."

Sergi Roberto

"Dnes hral v zálohe, v budúcnosti ešte uvidíme. Má množstvo energie, dokáže driblovať, pracuje v útoku aj v obrane. Dnes hral veľmi dobre, sme s ním spokojní."

Messiho voľnosť

"Uvidíme, to záleží od pozície. V útoku si môže robiť, čo chce. Chceme, aby sa hráči dostávali do streleckých príležitostí, je možné to dosiahnuť viacerými spôsobmi."

Seri a Coutinho

"Neviem, či zapadnú do nášho štýlu. Poznám len hráčov, ktorých mám."

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Daniel9

6
2017-08-21 08:08:52

Ak neprivedieme Coutinha mohli by sme hrať 4-4-2 s Messim na hrote mne sa to pozdáva + ak by prišiel Dembele hral by PZ :)

Marian

13
2017-08-21 09:15:10

na hrote bude Suárez, keď vyzdravie.

abstinent

7
2017-08-21 09:34:34

tiez by nebolo zle vyskusat zostavu:
MATS
semedo umtiti pique alba
vidal roberto iniesta/paulinho denis
messi suarez

dominiq

1
2017-08-21 13:07:38

3 oficialne sutazne zapasy a 3 rozlicne formacie, to sa mi na Valverdem paci, ze sa neboji skusat nejake nove veci a nehrajeme stale 4-3-3. To dlhe roky chybalo trenerom Barci. Staci ak si to sadne, tak mozeme byt dost nepredvidatelni pre superov.

vinst

-2
2017-08-21 14:45:12

kurzové sázení, velmi spolehlivé http://rentese.blogspot.cz

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.