Ernesto Valverde, tréner barcelonského prvého tímu, tento pondelok poskytol zaujímavý rozhovor klubovým kamerám blaugranas, kanálu Barca TV. Extremadurčan analyzoval situáciu vo svojom kádri.

Barcelonský kouč tvrdí, že sa novým posilám už počas tohto, zimného prestupového obdobia, brániť nebude. "S hráčmi, ktorých mám v tíme, som nesmierne spokojný, pre nás sú to tí najlepší futbalisti. Sme klub, akým sme, nebránime sa však možnosti zlepšovať. Vieme, že keď chceme súperiť s najlepšími, robiť musíme to, čo aj ostatní. Keď teda dôjde k nejakému ťahu na prestupovom trhu aj od nás, oznámime to," komentoval Valverde.

O Dembélého návrate Txingurri povedal nasledovné: "Každý jeden hráč Barcy je rozdielny. Dembélé má profil futbalistu, ktorý nám predtým chýbal a dôležitosť jeho straty sa znásobila náročnosťou situácie, ktorou sme si prechádzali. Náš tím je ale veľký, dobrých hráčov máme veľa a dobre sme ho nahradili. Okamih to nebol jednoduchý, a to obzvlášť pre neho, je to stále mladík a ovplyvniť ho pri liečbe mohol aj tlak z prestupu. Teraz je už ale všetko v poriadku, dúfame, že ho o chvíľu uvidíme v hre."

Akú vlastne zastáva francúzsky futbalista pozíciu na trávniku? "Keďže už máme v tíme Messiho a Luisa [Suáreza], budeme si musieť charakteristiku každého jedného z týchto hráčov rozanalyzovať. Vieme, že Leo dokáže hrať hocikde, je to náš vodca útoku, zatiaľ čo Dembélé vie hrať ako ofenzívny stredopoliar aj na krídle, má skvelú rýchlosť. Budeme sa tým zaoberať," pokračoval.

Neľutuje Ernesto skutočnosť, že ako manažér opustil Athletic Bilbao? "Keď sa už raz rozhodnem, svoje rozhodnutia nespochyňujem nikdy. Veľa som nad tým uvažoval, nebola to jednoduchá otázka. Bol som v Athletic, v tíme, ktorý bol pre mňa domovom, a to mi pridávalo tlak a odísť nebolo ľahké. Teraz som však spokojný s tým, ako to je, hoci, samozrejme, duel na San Mamés bol pre mňa náročný. Po profesionálnej stránke asi najnáročnejší," dodal.

Zdroj: md
Foto: archív, md

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.