Ernesto Valverde v tlačovej konferencii pred zápasom proti Realu Sociedad odpovedal novinárom na rôzne témy týkajúce sa momentálnej formy a nálady kádra. Kouč vyzdvihol dôležitosť zápasu na Anoete, ktorá nepatrí medzi obľúbené štadióny blaugranas, pričom taktiež komentoval príchod Yerryho Minu.

[Marc Brau, BarcaTV] Real Sociedad začal sezónu výborne, no v súčasnosti vyhrali iba jeden z posledných 7 ligových zápasov. Robí ich to nebezpečnejšími, alebo naopak jednoduchšími súpermi?

V tejto sezóne je stred tabuľky viacmenej vyrovnaný. Tím môže mať horšiu sériu zápasov a priblížiť sa zostupovým vodám, no potom vyhrá tri zápasy po sebe a hneď okupuje priečky zabezpečujúce európske poháre. Real Sociedad možno nepredvádza také výkony, na aké sme u nich zvyknutí, no vetci vieme, že majú potenciál. Môžu totiž hrať kombinačne, aplikovať vysoký pressing, špeciálne proti Barcelone, kvôli štýlu, akým hráme. Všetci vieme, že naše predošlé výsledky na Anoete, hlavne v januári, neboli najlepšie. Chceme však zakončiť prvú polovicu zápasov v dobrej forme a odohrať čo najviac zápasov u ťažkých súperov, ak berieme do úvahy štatistiky.

[Catalunya Radio] Aké dôležité sú podľa vás posledné výsledky na Anoete?

Od štvrtkového zápasu sme nemali veľa času, aby sme sa o tom rozprávali. Tréner Sociedadu Barcu pozná veľmi dobre a vie, ako ju zraniť. Ich štadióne je tiež veľmi náročný, povrch je rýchly a lopta zvykne odskakovať. To je v podstate prípad všetkých ihrísk - hrá sa na nich zložitejšie. Ako som však povedal, to je už minulosťou. Teraz sa zamerievame iba na budúcnosť.

[Marta Ramon, RAC1] Yerry Mina vyzeral na dnešnej prezentácii veľmi spokojne. Už ste sa s ním rozprávali? Čo od neho očakávate a domnievate sa, že toto je typ stopéra, ktorého ste chceli?

Klub sa oňho zaujímal už veľmi dlho a na mňa Yerry pôsobí veľmi dobrým charakterom. Chceme, aby sa adaptoval čo najskôr a mohol sa ukázať v súťaži. Je to odlišná liga a má aj iný rytmus hry. Sme tu ale na to, aby sme mu pomohli.

[Raúl González, Cadena Ser] Dembélé si po zápase proti Celte držal ľavý stehenný sval. Povedali ste, že je v poriadku, no nebojíte sa, že po takomto zranení sa bude báť ísť na 100%?

Nemyslím si, že sa bude nejak šetriť, v tomto zápase nám stihol ukázať niekoľko skvelých individuálnych akcií. Pýtal som sa ho, ako sa cíti a on mi povedal, že je v pohode. Včera trénoval normálne, takže je v poriadku.

[Germán García, Radio Nacional] Čo si myslíte o výsledku žrebovania kráľovského pohára? Espanyol poznáte dobre, už ste tam pôsobil. Čo sa však týka zápasov, s Espanyolom odohráte tri zápasy po sebe, pričom teraz vás čaká ešte stretnutie na Anoete. Chceli by ste radšej čeliť Espanyolu už teraz?

Nemáme radi súperov, s ktorými hráme najprv v pohári a potom následne aj v lige. Je lepšie, keď je prestávka medzi týmito zápasmi väčšia. Je to derby, pre nich však rozdiel v tabuľke nie je až tak dôležitý. Už v prvom dueli v tejto sezóne Espanyol ukázal, že hrajú lepšie ako naznačuje ich tabuľková pozícia.

[Juan Arias, Cadena COPE] V tomto prestupovom okne ste už získali dvoch hráčov. Sú odchody nevyhnuté na to, aby sa vám tím lepšie viedol?

Uvidíme, čo sa stane počas januára. Ak niekto odíde, dáme vám vedieť. Nechcem o tom špekulovať práve na tlačovej konferencii.

[Carles Escolán, Radio March] Odchod Ardu je však už istý. Do konca kontraktu s Barcelonou bude pôsobiť v Turecku na hosťovaní. Aké spomienky vo vás zanechal hráč, ktorý nehral za Barcelonu od priateľských zápasov v auguste?

Je to futbalista... ktorý hrával za Barcu, ktorý má veľký talent, aký ukázal, či už v Barcelone, alebo vo všetkých tímoch, v ktorých hral. Prajeme mu veľa šťastia. Možno túto sezónu nedostal toľko príležitostí, koľko by si prial, no tréner musí robiť rozhodnutia. Som vďačný za jeho povahu a to je všetko. Neviem, čo by som k tomu dodal.

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Domnievate sa, že toto je najlepší tím, s ktorým ste v živote pracoval?

Som šťastný za hráčov, ktorých som trénoval a ktorých trénujem v súčasnosti. Najlepší tím je vždy ten, ktorý práve trénujem. Keď som pôsobil v Bilbau, jeho hráči boli pre mňa najlepší.

[ESPN] Yerry Mina je známy svojimi 'tanečkami' ako oslavou gólov. Preferujete futbalistou, ktorí oslavujú tancom, alebo si myslíte, že je to dehonestujúce pre súpera?

Poprvé, chcem, aby každý strieľal čo najviac gólov. Ostatok môžeme zvládnuť. Menšia takáto oslava určite nikomu neublíži.

[Laura Brugues, TV3] Pomaly ale isto sa blížime ku koncu prvej polovici sezóny. Mohol by ste ju popísať? Vo všetkých súťažiach ste stále po 28-im zápasoch bez prehry.

Mohol by som ju zhodnotiť, ale zajtra skončí. Zatiaľ sme spokojní, no nechcem hovoriť nič o budúcnosti, pretože nič sme ešte nedokázali. Naše tempo v polovici sezóny nie je zlé, no všetko ostatné je záhada. Sme na dobrej ceste a vieme, že pred sebou máme toho ešte veľa. Všetci si však uvedomujeme, že sa nachádzame v dobrej forme.

[RCN - kolumbíjska televízia] Vyjadrili ste sa, že ste sa o Yerryho Minu zaujímali už dlhšiu dobu. Ako ho plánujete zapracovať do tímu? Kedy plánujete jeho debut?

Je veľmi odvážnym hráčom, čo sa týka ofenzívy, hlavne čo sa týka vzdušných súbojov a defenzívy, veľmi nám pomôže. Všetko ostatné odhalíme počas tréningu. Domnievame sa, že sa stihne rýchlo adaptovať do tímu, čo je značná výhoda. Ešte netuším, kedy si odbije svoj debut. Najprv musíme zistiť, ako na tom je, musí chvíľu trénovať a spoznať náš štýl hry. V tomto majú noví obrancovia u nás trochu nevýhodu, keďže ich hra je spojená s rizikom.

[Joan Poquí, MD] Barcelona odohrala posledný zápas neskoro počas štvrtkovej noci, Sociedad je teda viac odpočinutý. Dáva im to určitú výhodu?

Áno, no počas víkendu, kde budeme hrať proti Betisu, to bude rovnaké. Cez to všetko však preferujem pokračovanie v súťaži, ako byť eliminovaný.

Vyzerá to tak, že André Gomés hrá stále lepšie a lepšie, nemyslíte?

Neviem, či sa zlepšil, no čo sa týka mňa, stále sa vyvíja. Už som dostal veľa otázok týkajúcich sa Andrého, tak ako na Vermaelena. Vyzerá to tak, ako by ste ich už zaškatuľkovali. Ja si myslím, že André je výborný futbalista, dokáže nám toho dať veľmi veľa. Je veľmi všestranný a pomáha nám.

V posledných štyroch ligových zápasoch na Camp Nou bola účasť fanúšikov menšia ako 60.000. Čo by ste im chceli odkázať?

Vďaka nim sme lepší. V stretnutí proti Celte bola nálada v hľadisku výborná, videli sme totiž, že diváci si chcú zápas vychutnať. Ich pomoc je pre nás extrémne dôležitá, dúfam, že jej budeme dostávať ešte viac.

[Xavi Riera, Atresmedia] Vyvíjajú transfery Minu a Coutinha na ás väčší tlak vedenia a fanúšikov?

Tlak je tu už od začiatku. Barcelona bojuje o všetko a tlak je neustále prítomný. Všetci o tom dobre vieme.

[David Ibaňez, Mediaset Sport] Po zápase proti Celte sa začína hovoriť, že Barcelona konečne hrá úžasný futbal, pričom predošlý štýl bol zameraný skôr na výsledky. Od čoho závisí táto zmena?

Je to úplne jednoduché. Do konca sezóny sa zvykne všeličo stať a toto je iba jedným z mnoha faktorov.

zdroj: fcbarca.com

jan22

-4
2018-01-13 20:41:29

....trener ešte neprezradil nomináciu hráčovna zajtrajší zapas,...alebo som to len nezbadal ???

saamci

13
2018-01-13 22:29:03

Vdaka za celu tlacovku. Je to lepsie ako len vycuc

villagesb

8
2018-01-13 22:40:48

Suhlas, suhlas, suhlas, ak by sa dalo + + + :-)

Zmazaný užívateľ

10
2018-01-14 07:58:09

Mne se u Valverdeho hodne libi ta jeho trpelivost,ktera je,přiznejme si to,daleko vetsi,nez u nas většiny ostatních... Myslim ted konkrétně to,jak využívá Gomesa,věří mu a nechce ho odepsat. Vidi v nem potencial. Ja odobne,kdyz vidim Gomesa v sestavě,značně znervoznim,ale nakonec i s nim ty zapasy dopadnou dobre,i kdyz si kolikrát reknu,kdyby tam byl nekdo jiny,byl bych klidnější :-D A pokud se Gomes chytne,velky palec pro Valverdeho nahoru. A kdyz ne,i tak skvely,protoze nikdo nemuze rict,ze Gomes nedostal sanci

tenes

0
2018-01-14 18:58:14

kurzové sázky, velmi spolehlivé http://vitosen.blogspot.cz

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.