Po tom, čo na povrch vyšla informácia, podľa ktorej sa počas tejto sezóny najvyššej španielskej ligovej súťaže odohrá jedno stretnutie v americkom Miami, sa začalo špekulovať o tom, že by ním mohol byť zápas medzi Betisom a Barcou. 

Španielska La Liga Santander a multinárodná firma Relevent uzavreli dohodu na pätnásť rokov, ktorá v praxi znamená to, že zápasy najvyššej ligovej súťaže sa budú odohrávať i v Spojených štátoch amerických. Ako sme vás informovali pred niekoľkými dňami, prakticky okamžite sa začalo špekulovať o tom, že najhorúcejšími kandidátmi na vôbec prvý súboj na rozdielnom kontinente sú tímy FC Barcelona a Realu Madrid. Katalánsky denník Mundo Deportivo následne pred dvomi dňami prišiel aj s ďalšou zaujímavou novinkou, potvrdzujúc, že na netradičnom mieste odohrajú súboj práve blaugranas. Toto periodikum uviedlo, že pôjde buď o stretnutie dvadsiateho prvého kola s Gironou, alebo zápas dvadsiateho ôsmeho kola proti Betisu

Je však zaujímavé, že reprezentanti Realu Betis o tom, že by súboj s katalánskym klubom, ktorý pripadá na sedemnásteho marca nasledujúceho roku, mali odohrať v Spojených štátoch, nevedia nič. "La Liga nám o ničom podobnom zatiaľ nepovedala a nie je to ani záležitosť, o ktorej by sme sa rozprávali predtým," uviedli zdroje klubu zo štadióna Benita Villamarín pre spomínané Mundo Deportivo

Okolo stretnutia v Miami je teda aj naďalej obrovský otáznik, hoci jedno je isté, na duely v oblasti Severnej Ameriky si musíme, či už sa nám to páči, alebo nie, zvykať. Tento trh je pre španielsky futbal i barcelonský klub samotný kľúčový a prináša do pokladníc celkov nemalé peniaze. Jasným dôkazom je aj to, že práve v Spojených štátoch odohrali Barcelončania zápasy svojho predsezónneho turné.

"Svet futbalu sa stáva niečím viac ako iba športom. Zatiaľ ide len o plány, uvidíme, čo sa stane realitou," komentoval na tlačovej konferencii Ernesto Valverde. Futbal sa globalizuje a my s tým už nespravíme nič. 

Zdroj: md
Foto: md

Darsley

5
2018-08-21 08:02:19

Nič v zlom Betis je kvalitny súper ale myslím že ak už chcú ukázať Laligu svetu tak by bol vhodnejší nejaky zápas medzi Realom atleticom barcou valenciou villarealom niečo z toho...aj keď ja nie osm za zápas mimo Španielska kvoli fanúšikom ktorý sa na teké derby ako El clasico alebo Madridske derby tešia celu sezónu...

emiliano

14
2018-08-21 08:30:32

Je chorá myšlienka hrať v USA, je to obrovská záťaž pre hráčov - cesta na letisko, let, odbavenie, cesta do hotela, cesta na štadión, späť a to isté. Obrovský čas na ceste, kde si neoddýchnu.

vychos

14
2018-08-21 08:44:22

Celá ta myšlenka je ze sportovního hlediska na hlavu. Jeden tým přijde o jeden zápas s výhodou domácího prostředí, zatímco ostatní týmy soutěže o ni nepřijdou.

barcelonista29

-6
2018-08-21 09:47:50

Z ekonomického hľadiska je táto myšlienka správna. Neviem, prečo to vyvolalo taký rozruch. Nesledujete iné športy?

LaBrie

1
2018-08-21 10:10:46

V NHL to funguje. A je to vzacna prilezitost pre divakov v Europe, pozriet si zapas NHL...

Pader

2
2018-08-21 12:03:52

načo v amerike? veď po prvé v amerike volajú futbal soccer a to ja najviac neznášam... a po druhé ich mls má menšiu kvalitu než dedinský futbal na slovensku... (ešte do roku 1990 sa "kopali" u nich penalty tak že ideš jakeby nájazd na brankára jak v hokeji...)

JURITO

3
2018-08-21 12:09:52

Len nechapem že ako majú domyslené to,z napríklad liga bude úplne vyrovnaná a jeden z tímov ktorý bude hrsť v Amerike potrebuje dôležité body a malo mat domáce prostredie a pôjde do Ameriky hrať na neutrálne+úplne iné klimatické podmienky (zmena časových pásiem atd). Úplne stratia výhodu. Áno môže niekto povedať že podmienky sú pre ona tímy rovnaké lenže to nie je tak celkom pravda. Ten druhý tim možno tak tie body nebude potrebovať

Marian

3
2018-08-21 17:27:15

Treba to bojkovať.
Nasrať, Amerika, nasrať.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.