Dočasný tréner argentínskeho národného tímu Lionel Scaloni svojimi nedávnymi vyjadreniami podčiarkol nejasnosti ohľadom reprezentačnej budúcnosti Lea Messiho. 

Lionel Scaloni sa rozhodol nenominovať hviezdneho Lionela Messiho, päťnásobného držiteľa Zlatej lopty, na nasledujúce priateľské stretnutia argentínskeho národného tímu, ktoré sa odohrajú počas nasledujúceho mesiaca. 

Špekulovať sa začalo okamžite o tom, že o niečo podobné požiadal Messi samotný, keďže nemal vidieť význam v náročnom výjazde do Spojených štátov amerických, kde sa albicelestes na začiatku semptembra predstavia siedmeho v Los Angeles proti Guatemale a následne si zmerajú sily tri dni nato v New Yorku s Kolumbiou.

Scaloni potvrdil, že s Messim o celej záležitosti hovoril, hoci nám tým príliš v otázke, či ide o Leov definitívny koniec, nepomohol. "S Messim som hovoril a na základe našej konverzácie som vytvoril nomináciu," povedal Scaloni, ktorý mužstvo Argentíny prevzal po Jorgem Sampaolim. Juhoameričania vypadli z nedávneho Svetového šampionátu v Rusku už v osemfinále, kde ich vyradili neskorší zlatí medailisti z Francúzska, no sklamali najmä svojimi výkonmi. Ba čo viac, ekipa okolo kapitána blaugranas sa ledva prebojovala zo skupinovej fázy a musela sa spoliehať na pomoc iných družstiev. 

"O tom, čo by sa mohlo stať v budúcnosti, sme sa nerozprávali. Vieme, čo pre nás Messi znamená a uvidíme v nasledujúcom období. Žiadny hráč mi ale nepovedal, že by do reprezentácie prísť odmietal," komentoval. Tridsaťjedenročný Leo už raz reprezentačnú kariéru ukončil, keď tomu tak bolo po neúspešnom finále Copa América pred dvomi rokmi, svoje rozhodnutie ale po menej ako mesiaci odvolal a Argentíne pomohol v kvalifikácii na Majstrovstvá sveta 2018. 

Scaloni sa rozhodol povolať veľa hráčov z domácej, argentínskej ligy a niekoľkých futbalistov, na ktorých čaká v národnom tíme debut. Ide napríklad o Waltera Kannemanna z Gremia, Giovanni Simeoneho z Fiorentiny či Franca Vázqueza pôsobiaceho v Sevilli. "Ani omylom nechcem povedať, že Argentína teraz nie je povinná víťaziť, avšak nastala chvíľa, keď si musia dres obliecť aj títo chlapci," dodal.

Zdroj: sport
Foto: sport

chara

3
2018-08-22 10:34:54

messi nemusi nikomu v argentine nic dokazovat, teraz nech si oddychne a nech sa mladi hraci pobiju o sancu aby vytvorili novy sutazivy tim

Barca_kingL10M

10
2018-08-22 10:46:55

Presne tak ale dúfam že sa Leo ukáže na Copa America

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.