Symbol mládežníckeho futbalu FC Barcelona - štadión Mini Estadi sa stane legendárny. Ešte tento mesiac totiž začnú búracie práce. Objekt pritom katalánskym tímom slúžil viac ako 37 rokov.

Búracie práce na Mini Estadi majú začať 16. septembra. Na tomto štadióne pritom vyrástli celé generácie skvelých futbalistov, aj tých najtalentovanejších v histórii Barcelony. Štadión bol slávnostne otvorený 23. augusta 1982 stretnutím prvého tímu FC Barcelona s rezervou. Súčasný riaditeľ klubu pre inštitucionálne otázky Guillermo Amor sa v zápase predstavil na trávniku ako hráč juvenil A a striedal slávneho Diega Maradonu.

Štadión Mini Estadi bol svedkom rozvoja takých talentovaných hráčov Blaugranas ako Luis Milla, Pep Guardiola, Víctor Valdés, Ivana de la Peña, Andrés Iniesta, Carles Puyol aj Sergi Roberto či Riqui Puig alebo Ansu Fati. Na Mini Estadi svojho času trénovali pojmy ako Carles Rexach, Toni Torres, Eusebio Sacristán Quique Cosas, Luis Enrique a Guardiola.

Teraz sa zápasy Barcelony B, ženského tímu a mládežníckeho tímu juvenil A (v európskych pohároch) budú konať na novootvorenom štadióne Johana Cruyffa v Sant Joan Despí. Na mieste zbúraného Mini Estadi vyrastie nový komplex Palau Blaugrana, ktorý bude pozostávať z dvoch hál. V jednej bude 10 000 miest pre divákov a v tej druhej (Petit Palau) 2 000 miest. Pribudne aj klzisko. Vedľa budovy sa bude nachádzať Barca Escola, ktorá bude pozostávať z dvoch zrenovovaných budov a dvoch ihrísk. Búracie práce na Mini Estadi potrvajú približne 4-6 mesiacov a následne sa začne s výstavbou Palau Blaugrana, ktorá by mala byť otvorená v roku 2023.

zdroj: as.com
foto: facebook

mikimi122

4
2019-09-06 16:27:57

Je veľmi uspokojivé, že konečne sa začal projekt Espai Barca aj keď ma hnevá to, že začínajú tým najmenej potrebným. Najskôr mali začať s tým najdôležitejším a to renováciou Camp Nou, keďže tá bude trvať najdlhšie. Už si vážne začínam myslieť, že tie presuny z roka na rok asi najskôr znamenajú, že Barto na renováciu Camp Nou proste nemá peniaze. Asi najskôr počítal, že sa práva na premenovanie štadióna predajú za viac, ale očividne nikto za to nechce dať toľko koľko Barto na to potrebuje.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.