Nélson Semedo ukončil predchádzajúci ročník v nie práve najlepšej nálade. Bol náhradníkom na Anfield Road a takisto vo finále Copa del Rey. Hneď po skočení sezóny sa jeho agent Jorge Mendes stretol s predstaviteľmi katalánskeho klubu, vysvetlil im situáciu hráča a preveril možnosť jeho odchodu do iného klubu. Odpoveď vedenia Barcelony však bola jednoznačná - Nélson nie je na predaj.

Semedo počas letného prestupového obdobia zvažoval odchod z Camp Nou. Barcelona ho v každom prípade nechcela pustiť a tak jedinou cestou bol odchod prostredníctvom vyplatenia odstupnej klauzuly vo výške 100 miliónov eur. Obranca však na klub už viac netlačil, sústredil sa predovšetkým na svoje výkony, aby si vydobyl viac minút na trávniku. Klub mu zároveň vysvetlil, aké má s ním plány tréner prvého tímu. Valverde z neho chcel urobiť pravého obrancu do základu, v tom čase bol rozhodnutý o presune Sergiho Roberta do zálohy a Semedovi zas veril, že úlohu zvládne.

Nélson následne vycestoval s reprezentáciou Portugalska na turnaj Ligy Národov, kde nakoniec po víťazstve nad Holandskom triumfovali. Obranca bol spokojný, pretože vedel, že v budúcej sezóne bude mať isté miesto v základe aj na klubovej úrovni. A tak sa aj stalo. Valverde svoj sľub dodržal a Semedo odohral takmer všetky zápasy. Vystriedaný bol jedine v zápase proti Osasune a niekoľko minút odohral proti Getafe. Dokopy sme ho na trávniku videli 780 minút.

Semedovi pomohli aj zranenia v tíme, hoci tie zapríčinili, že musel hrať na ľavej strane obrany. V zápasoch proti Interu a Seville však predviedol nesmierne dobré výkony a to aj napriek tomu, že nehral na svojej prirodzenej pozícii. Štatistiky Portugalčana sú v porovnaní s predchádzajúcimi sezónami takisto lepšie. V prvých 10. zápasoch v prvej sezóne na Camp Nou odohral 511 minút, o rok neskôr už len 450 minút. Teraz je to značne viac. Obranca sa trénerovi za dôveru musí revanšovať dobrými výkonmi na trávniku a to aj robí.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

jardo

22
2019-10-15 10:47:25

Už by mal konečne nastupovať v základe, je mladý, rýchli a bojuje....

emiliano

11
2019-10-15 11:50:11

Keď Valverde uprednostňoval Roberta, tak sa raz vyjadril, že sa mu zdá zrelší. On je zrelší podľa chápania futbalu Valverdem - nestratiť loptu, neriskovať a radšej prihrať dozadu. To Roberto aj robil, len sa ukázalo, že keď sa vysunú stopéri a krídlo nám utečie, Roberto nestíha vrátiť sa, križoval potom len Alba.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.