Barcelonský riaditeľ pre mládežnícky futbal Patrick Kluivert hodnotil odchod hráča prvého tímu Carlesa Aleñu. Mladý stredopoliar si to počas tejto zimy namieri na hosťovanie do Realu Betis. 

Podľa Patricka Kluiverta, ktorý je v FC Barcelona zodpovedný za La Masíu, by Aleñov odchod mohol byť prospešný pre všetky strany. "Domnievam sa, že by mohol pomôcť, ale bude to závisieť od trénera," povedal v relácii El Transistor pre stanicu Onda Cero na otázku, ako ovplyvní Carlesov odchod budúcnosť Riquiho Puiga. 

"Nepovedal som, že Riqui musí odísť, tvrdil som, že ak pre neho nie je miesto, musíme mu ho nájsť. V prvom tíme by chceli hrať všetci, no tiež musíme hľadieť na záujmy jednotlivcov. Nevidím nič zlé na tom, keď hráč odíde, aby výkonnostne rástol," pokračoval Kluivert v línii vyjadrení, ktoré mal už niekoľko týždňov dozadu.

Hlavný zodpovedný za barcelonskú canteru tiež komentoval situáciu dvoch mladých hviezd - Konrada de la Fuenteho z juvenilu a kadeta Juana Lariosa. V ostatnom období sa špekuluje čoraz častejšie o ich odpovede. "Čo môžem urobiť, ak hráč nechce ostať v Barce? Tým však nechcem povedať, že by chcel Konkrad odísť - to som nikdy netvrdil. Na strane druhej som sa rozprával s Juanom Lariosom a šanca, že nás opustí, je o niečo vyššia. No taktiež nie je o ničom rozhodnuté," pokračoval. 

Kluiverta mrzí vypadnutie juvenilu z mládežníckej Ligy majstrov. "Bolo to nesmierne bolestivé, nemyslím si, že si náš tím zaslúžil skončiť tak skoro. V mužstve došlo k zmenám, ale na postup to už nestačilo," vysvetľoval. 

Holanďan sa v týchto chvíľach s tímom infantil B nachádza v Abú Zabí, kde sa koná turnaj mladých talentov zo Španielska. Barca však medzičasom vypadla vo štvrťfinále proti Sevilli. "Keď som videl tie smutné tváre našich hráčov, nebolo to jednoduché. Avšak prehry sú súčasťou vývinu futbalistu. Chlapcom som povedal, že hrali výborne. Barca mala viacero dobrých príležitostí, ale šťastie nebolo na našej strane."

Kluivert na konci rozhovoru vyjadril úprimnú sústrasť Sergimu Robertovi, ktorému po vážnej chorobe zomrela mama. 

Zdroj: md
Foto: md

T0mIO

14
2019-12-29 12:07:02

To by puig musel preskočiť rakitica a vidala. Alebo aspoň jedného. A to si nemyslím že sa stane. Iba keby jeden z nich odišiel a puig by sa presunul do áčka a bol by s rakiticom jediný do rotácie na CM. 5 hráčov ma 3 posty by na pol sezóny mohlo stačiť ak by sa nikto dlhodobejšie nezranil.

neyo

12
2019-12-29 12:07:43

Odchod Alenu ? A prečo nie odchod rakitiča a spol...

R2d2

11
2019-12-29 12:30:26

Lebo valverde

barca87

0
2019-12-29 21:21:17

Lebo sú lepší ako Alena...a môžete byť na to nasratí koľko chcete...ešte by mal ísť Vidal...a zostať pätica De Jong, Busqets, Rakitic, Arthur, Puig...

mazanyhrac

9
2019-12-29 12:53:23

Kdyby dostal šance už tuto sezonu, tak by to byla pecka. Určitě by se chytil.

R2d2

5
2019-12-29 16:16:39

On sa aj chytil. Lenze valverdeho filozofia veli posadit mladeho po dobrom vykone na pol roka na tribunu. Malcom alena ci todibo by o tom vedeli napisat knihu

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.