Zápasy osemfinále Európskej ligy medzi Barcelonou a Galatasarayom boli zaujímavé aj z dôvodu, že na Camp Nou sa mohol vrátiť bývalý hráč Blaugranas Arda Turan. Správy z Turecka v každom prípade tvrdia, že k tomu nedôjde.

Turek prestúpil z Barcelony do Galatasarayu v auguste 2020 na základe voľného transferu. Pol roka však nehral, pretože mu nevyšlo hosťovanie v Başakşehire, ktoré bolo ukončené predčasne. Gatalasaray sa však napriek tomu rozhodol podpísať Turana a v sezóne 2020/2021 odohral 34 zápasov (1721 minút), v ktorých strelil 4 góly a na ďalšie dva prihral. Minúty dostával aj na začiatku prebiehajúceho ročníka, no utrpel vážne zranenie, ktorého ho vyradilo z hry na niekoľko mesiacov. Tak dlhá prestávka od futbalu však nemala dobrý vplyv na veterána, ktorý mal počas svojej kariéry často problémy s disciplínou.

Arda sa vrátil do zápasového kolotoča len v januári, ale s viditeľnou nadváhou. 35-ročný hráč viditeľne vyčnieval v porovnaní s ostatnými hráčmi. Turan pre nového trénera tímu Domeneca Torrenta predstavoval čoraz väčší problém. Nový kormidelník sa snaží do mužstva zaviesť väčší poriadok. Turecké médiá tvrdia, že klubu už došla s Turanom trpezlivosť a tréner s ním viac vo svojich plánoch nebude počítať a to vzhľadom na jeho zlú kondíciu.

Trénerský štáb dospel k záveru, že Turan už nebude hrať, ale zároveň nebude figurovať ani v nominácii na zápasy. Galatasaray v tejto súvislosti nepublikoval žiadne oficiálne vyhlásenie, ale médiá tvrdia, že Turan si do konca sezóny už nezahrá. Na Camp Nou sa teda v rámci osemfinále Európskej ligy už nevráti. Tlač tvrdí, že na stole je aj ukončenie aktívnej futbalovej kariéry.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

5 komentáre
2022-03-02 10:36:59
jeden z úspešných nákupov bývalých vedení fc barcelona
2022-03-02 12:19:13
Ja som ho mal vždy rád, aspoň kým neprišiel k nám. Bol na tom dobre. V Barcelone je ťažké presadiť sa, no kvality isto mal.