V posledných rokoch Barcelona opäť žne ovocie z klubovej mládežníckej akadémie La Masia. Ansu Fati, Gavi a Alejandro Balde sa stali oporami prvého tímu, zatiaľ čo ďalší perspektívni hráči ako Marc Casado a Chadi Riad klopú na dvere.

Medzi týmito mladými talentmi upútal pozornosť ďalších pozorovateľov Lamine Yamal. Len 15-ročný tínedžer je všeobecne považovaný za jeden z najväčších talentov, ktoré sa v Barcelone objavujú.

Yamal už niekoľkokrát trénoval so seniorskou zostavou Kataláncov a na trénera Xaviho Hernandeza urobil veľký dojem.  Barcelona zároveň dúfa, že sa jej podarí uzavrieť s Jamalom novú zmluvu a EFE uvádza, že katalánski giganti sú presvedčení, že 15-ročný zázrak v klube zostane.

Jamal bude mať v júli budúceho roka 16 rokov, keď bude môcť podpísať svoju prvú profesionálnu zmluvu, a Barcelona je presvedčená, že mladý hráč odmietne záujem viacerých európskych veľkoklubov a bude pokračovať vo svojom rozvoji na Camp Nou.

 "Som si istý, že zostane, pretože tu chce hrať," povedal zdroj z klubu pre EFE.

Jamal v súčasnosti hrá v barcelonskom tíme Juvenil A a v tomto ročníku sa päťkrát predstavil v mládežníckej lige UEFA. Tento rok začal reprezentovať španielsku reprezentáciu do 15 rokov a nedávno už debutoval za tím do 19 rokov, čím ukázal obrovský potenciál, ktorý v sebe má.

V prospech Barcelony hovorí skutočnosť, že Jamala zastupuje Ivan de la Pena, ktorý je zároveň agentom Gaviho a Erica Garciu. S klubom má dobré vzťahy, keďže nedávno vyjednal novú zmluvu pre Gaviho a mohol by tak urobiť aj v prípade Jamala.

zdroj: barcauniversal.com
foto: sport.es

Diskusia

3 komentáre
2023-01-07 09:48:08
Nebolo by odveci ak by v La Masii vyrastol ďalší geniálny lavák, na ktorom by sme postavili tím :) Len mu treba dať šancu. O dva roky kľudne môže debutovať.
2023-01-07 11:57:50
Ja by som mu dal šancu aj v CDR, ak nie na celý zápas ale aspoň takých 20-30 minút, samozrejme podľa stavu zápasu.