Po zápase proti Arsenalu sa pred novinárov postavil aj Oriol Romeu, ktorý ochotne odpovedal na otázky.

Zápas

"Boli tam dobré veci a iné, ktoré treba zlepšiť, ale som spokojný s tým, že som odohral 45 minút, že som dokázal chytiť rytmus a pocit, že som spoznal svojich spoluhráčov a začal chápať myšlienky trénera, že sme hrali spolu a vyvážali loptu. Pracujeme na tom, hoci sú veci, v ktorých chcem urobiť krok vpred a pomaly ich budem chytať."

"Keď má tím za sebou viac prípravných zápasov, je to vidieť, najmä v posledných minútach. Prvý polčas bol intenzívny, pretože tvrdo tlačili a to nám spôsobilo veľa strát. Je to predsezónny zápas a to sa hodí, tieto zápasy slúžia na to, aby sme chytili rytmus, formu a cit, a to sa nám dnes podarilo."

Číslo na drese

"Nikdy som nehral s číslom 5. V minulej sezóne som hral s 18-kou a mal som z toho dobrý pocit. Nemám ani veľkú mániu, pokiaľ ide o čísla, či je to 18 alebo 15, je mi jedno. Neovplyvnilo ma ani to, že 5 je Busquetsovo číslo."

El Clásico

"Čaká nás dôležitý zápas, v ktorom od nás fanúšikovia budú očakávať čo najlepší výkon, a som si istý, že sa budeme musieť posilniť, aby sme konkurovali čo najlepšie. Je nemožné, aby sme zlyhali. Všetci chceme vyhrať a súťažiť a sme prví, ktorí sa snažia o dobrý výsledok."

Hra v systéme 4-3-3

"Hra s tromi alebo štyrmi stredopoliarmi bude závisieť od súpera a okolností. Vždy hľadáme také štruktúry, ktoré nám poskytne početnú výhodu v strede poľa, aby sme vytvorili väčšie nebezpečenstvo. Niekedy sa v strede objaví záložník alebo sa posuniem preč."

Barcelona VS Girona

"Rytmus hry, intenzita je iná ako v Girone. Musíme hľadať riešenia zozadu a dominovať, aby sme súpera zranili, čo je vec, ktorá v iných kluboch zostáva nepovšimnutá. V prvom polčase sme mali problémy s hľadaním spoluhráča a vyvážaním lopty. S ďalšími zápasmi získame sebavedomie."

zdroj: twitter/fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.