Kataláncom vstup do nového ligového ročníka nevyšiel, nakoľko ťažký výjazdový zápas na pôde Getafe nedokázali dotiahnuť do víťazného konca. Za bezgólovú remízu si do metropoly Katalánska odvážajú len jeden bod. Výkon Blaugranas nenadchol, no ako na tom boli jednotliví hráči?

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,7

Predviedol len niekoľko rutinných zákrokov, ale vo väčšine prípadov s tým nemal problém a neurobil chybu.

Koundé - 7,8

Opäť si zahral na svojej obľúbenej pozícii v strede obrany, vyzeral dobre a opäť spoľahlivo hasil nebezpečenstvo, predviedol niekoľko dobrých prihrávok, dôležitých zákrokov a vyhrával svoje vzdušné súboje.

Araujo - 7,1

Začal na pravej strane obrany a mal niekoľko komických momentov - v prvom polčase mal šťastie, že sa vyhol vylúčeniu po tom, čo zachytil prihrávku rukou. Uruguajčan bol však v obrane pevný a po vylúčení Raphinhu niekoľkokrát dobre potiahol po pravom krídle.

Christensen - 6,6

Vrátil sa po zranení, ale bez problémov naskočil späť do zostavy. Viedol obranu a ako vždy bol bystrý pri distribúcii lopty.

Balde - 6,6

Ďalší aktívny výkon zo strany Baldeho, keď sa snažil vytvoriť nebezpečenstvo na ľavej strane, bol neustálou hrozbou na ľavom krídle, bohužiaľ, bez väčšieho úspechu. Takisto sa usilovne vracal dozadu a predviedol niekoľko skvelých zákrokov.

Gündoğan - 6,1

Odkrútil si svoj dlho očakávaný oficiálny debut za Blaugranas a bol na konci niekoľkých veľmi unáhlených akcií a celkovo sa nedokázal výraznejšie presadiť.

Romeu - 6,5

Prvý oficiálny zápas Romeu za Kataláncov nebol úplne dobrý, Španiel nedokázal kontrolovať stred poľa tak ako v predchádzajúcich priateľských zápasoch, ale nijako zvlášť sa nepomýlil.

Frenkie de Jong - 7,4

V druhom polčase bol nútený stiahnuť sa medzi stopérov, aby nahradil nevýhodu Barcelony, ale bol istý na lopte a sebavedomo si nabehol do stredu poľa, pričom bol k dispozícii aj na defenzívnu prácu v šestnástke.

Raphinha - 4,3

Po tom, čo Raphinha na začiatku zápasu ukázal náznak, že vie byť nebezpečný, sa jeho výkon rýchlo zhoršil, keď po nevyužití vyloženej šance dostal žltú kartu a potom sa nechal úplne zbytočne vylúčiť, keď lakťom zasiahol Gastona Alvareza.

Lewandowski - 5,5

Veľmi frustrujúci zápas pre poľského veterána, ktorý nemal žiaden vplyv na hru a viackrát poľahky porúčal k zemi. Nedokázal nadviazať spoluprácu so spoluhráčmi.

Pedri - 6,9

Rozumný, pevný a mal veci pod kontrolou  - Pedri sa stal kľúčovým hráčom Barcelony, keď predviedol ďalší istý výkon v strede poľa, neustále sa snažil ťahať za nitky, dobre rozhadzoval lopty a zahral niekoľko umných prihrávok cez hlboký blok Getafe.

Náhradníci

46' Ez Abde - 6,5

Po príchode na ihrisko oživil hru svojho tímu, keď neustále búšil do obrany Getafe a snažil sa vytvoriť nebezpečenstvo v ich šestnástke, žiaľ, bez úspechu. Pre Kataláncov je to však pozitívna správa.

76' Yamal - 6,3

Ďalšie krátke striedanie, v ktorom tínedžer ukázal dobrý impulz a hneď po príchode na ihrisko takmer asistoval Ansu Fatimu skvelou prihrávkou. Nezdalo sa, že by sa stiahol a vyzeralo to, že je ochotný pobiť sa o výsledok.

79' Fati - 6,2

Priniesol viac života na hrot a dostal sa do niekoľkých sľubných pozícií. Mohol dať gól a dostať Kataláncov do vedenia hneď po svojom nástupe, ale od mladíka sú to povzbudivé náznaky.

79' Gavi - 6,1

Niekoľko dobrých akcií s loptou, ale v závere zápasu sa nechal napomenúť. Mal prsty v možnej penalte pre Barcelonu, ale v koncovke predviedol aj dôležitý zákrok, ktorý Kataláncom zabezpečil remízu.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

11 komentáre
2023-08-14 09:46:20
Balde ma podla mna nizke hodnotenie. Stihal dopredu aj dozadu. Po odohrati lopty neostáva na mieste ale vyklisava a bezi ked treba a tym zbiera odrazene lopty.

Tak iste Marc. Tie jeho rozohravky oboma nohami si zasluzi vacsie uznanie
2023-08-14 09:50:09
Za mňa najlepší 2 hráči sú fdj a romeu ..... Neskutočne koľko čiernej práce spravil a práve to umožňovalo fdj mať takú voľnosť