Katalánci vo včerajšom zápase napokon získali plný počet bodov, čo sa na pôde Villarrealu skutočne veľmi cení, ale z predvedenej hry v podaní Blaugranas je absolútne jasné, že to jednoducho neklape podľa predstáv. Navyše, niektorí hráči zahrali podpriemerne. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,1

Vo svojom prvom zápase po podpísaní novej päťročnej zmluvy s Barcelonou predviedol Ter Stegen niekoľko skvelých zákrokov, ale pri góloch Villarrealu ho vôbec nepodržala obrana.

Sergi Roberto - 4,8

Roberto, ktorý nahradil zraneného Arauja, prežil strastiplnú noc a bol úplne neefektívny pri neutralizovaní akejkoľvek hrozby Villarrealu na svojom krídle, pričom ho terorizoval Alfonso Pedraza.

Koundé - 5,9

Niekoľkokrát vybehol dopredu a dobre rozdeľoval loptu, ale neustále musel odbiehať z pozície, aby pokryl nedostatok disciplíny Roberta.

Christensen - 5,9

Podobne ako Koundé, snažil sa hrať dobre individuálne, ale kvôli nedostatočnej pomoci od Alonsa musel hrať aj mimo pozície. Po prvom polčase bol nútený striedať kvôli drobným zdravotným problémom.

Alonso - 5,6

Alonso dostal prednosť pred Baldem, ktorý nebol zdravotne fit, ale na ľavom kraji obrany to bol horor. Úplne chýbal pri vyrovnávajúcom góle Alexandra Sorlotha na 2:2. Počas celého zápasu bol však pozične mimo.

Gündoğan - 6,4

Nezvyčajne slabý výkon od Nemca, ktorý bol trochu chaotický v držaní lopty a nedokázal sa presadiť či udávať tempo hry.

Romeu - 6,4

Romeu pokračoval vo svojej solídnej forme s ďalším kompetentným výkonom - rozhadzovaním prihrávok, prepínaním hry a viacerými výborne získanými loptami v prvom polčase, pričom uvoľnil Frenkieho de Jonga, aby ten ukázal svoje majstrovstvo. V druhom polčase sa však postupne vytratil z hry.

De Jong - 7,9

Jeden z dvoch najlepších hráčov na ihrisku Kataláncov.  Holanďan, ktorý sa presadil svojím typickým spôsobom, strelil druhý gól Barcelony, vytvoril tri šance a dokončil 100% svojich driblingov.

Yamal - 8,3

Yamal po sebavedomom výkone proti Cádizu ukázal, prečo bol chválený, a predviedol ďalší senzačný výkon. Po asistencii pri otváracom góle Gaviho s krásnym centrom pokračoval tínedžer v sebavedomom vytváraní nebezpečenstva, sťahoval sa späť, aby pomohol obrane, a bol tak blízko k svojmu prvému gólu po krásnej akcii a strele, ktorá skončila na konštrukcii brány. Následne sa vydal na ďalší cieľavedomý únik a trafil žrď, no lopta sa odrazila k Lewymu a ten ju doklepol do brány; jednoducho skvelé.

Lewandowski - 6,6

To, čo sa zdalo byť pre neho ďalším veľmi frustrujúcim zápasom, sa v druhom polčase otočilo, Poliak sa v tejto sezóne konečne presadil a doklepom dostal Barcelonu do vedenia 4:3. Dúfajme, že tento gól Lewandowskemu zdvihne sebavedomie, pretože okrem gólu nehral práve najlepšie. V záverečných momentoch nevyužil jednoduchú šancu v súboji jeden na jedného.

Gavi - 7

Vyzeral viac sám sebou ako v posledných týždňoch, hral v dobrom tempe a skvelou hlavičkou strelil gól. Potom sa z ihriska na istý čas vytratil, kým v druhom polčase zrazu opäť našiel svoje tempo, a to približne 20 minút pred koncom.

Náhradníci

46' García - 6,5

Na polčasovej prestávke nahradil Christensena, mal niekoľko nervóznych momentov, ale získal aj tri lopty a neurobil príliš veľa chýb.

63' Ferran - 7,8

'Žralok' pokračoval vo svojej skvelej forme, dodal útoku sviežosť a strelil svoj druhý gól v dvoch zápasoch, čím upravil skóre na 3:3 a posunul momentum v prospech Blaugranas. Španiel vyzerá ako omladený hráč a nemusí trvať dlho, kým si vyslúži miesto v základnej zostave.

77' Fati - 5,6

Dostal sa do niekoľkých dobrých pozícií, ale zdalo sa, že mu chýba sebadôvera a urobil niekoľko zlých rozhodnutí.

86' Fermín - 6,6

Prišiel na posledných desať minút pri svojom oficiálnom debute, ale nemal dostatok času na to, aby niečo ovplyvnil, okrem jedného solídneho pokusu o strelu na bránu, ktorý bol povzbudivým znakom sebavedomia.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2023-08-28 05:42:36
Úplne súhlasím s hodnotením barcauniversal - roberto a alonso 2/10, aj 1.5 im mohli dať....
2023-08-28 05:57:55
Poslední zápasy se mi líbí Romeu. Dozadu je vcelku jistý a i dopředu umí něco vymyslet. Na hráče, co přišel za pár šupů hraje hodně dobře. Bál jsem se, když k nám přicházel, že bude dávat všechno na jistotu na 5m dozadu. Yamal úplná paráda, ale příští zápas doufám, že bude hrát Raphinha. Dalšího mladýho hráče doufám už neutavíme. V minule sezóně tragický Torres vypadá, že na sobě zamakal a má velmi dobrou formu. Už by konečně mohl nastoupit v základu a mohli bychom hrát s třemi klasickými útočníky. Gaviho gól byl dobrý, no obrana Villarrealu dost zaspala. Gavi patří do zálohy a ne na křídlo. FDJ topka a Gundo se určitě brzy s ostatními sehraje.