Manuel Pellegrini odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pred dnešným zápasom proti FC Barcelona. Tréner Realu Betis hovoril o situácii svojho tímu a vyjadril sa k súčasnému rozpoloženiu FC Barcelona.

Ako vyzerá mužstvo po reprezentačnej prestávke

"Mužstvo trénuje dobre. Hovoríme o tých, ktorí sú fit, pretože v tomto zápase bohužiaľ nebudeme mať k dispozícii Brava, Sabalyho, Carvalha a Nabila [Fekira]. Veľkou novinkou je, že sa čiastočne zapojil do tréningu, ale ani on tam nebude, rovnako ako Guardado, ktorý utrpel na tréningu výron. Je tu päť alebo šesť absentérov, ale zvyšok tímu je pripravený."

Jeho slová, v ktorých označil predaj Luiza Felipeho za "nezodpovedný"

"To je téma, ktorú je dobré objasniť. Medzi klubom a mnou nie je žiadny konflikt, žiadny. Vyjadrujem svoj športový názor, ale nie je dôvod, prečo by som mal mať právo hovoriť alebo hlasovať, je na nich, aby doplnili dobrý tím. Predaj Luiza Felipeho sa mi zdá mimoriadne pozitívny v tom zmysle, že prišiel zadarmo a odišiel za 22 miliónov. Myslím si, že je veľmi pozitívne, čo urobili športoví riaditelia. [...] Načasovanie predaja bolo veľmi zlé, pretože ho nebolo možné nahradiť. Máme mužstvo s dvoma stopérmi na 30 zápasov a ani jeden z nich sa nezraní...? To je riziko a nezodpovednosť zo športového hľadiska kvôli snahe dosiahnuť určité ciele. Futbal sa veľmi mení, deje sa veľa vecí, ale nemyslím si, že existuje mužstvo s dvoma strednými obrancami na taký počet zápasov. Je fakt, že ekonomická situácia klubu a športové ciele idú ruka v ruke, ale dúfam, že nás to neovplyvní."

Rotácie

"Zajtra uvidíme, aká bude najlepšia jedenástka proti Barcelone. Už pred niekoľkými týždňami som povedal, že máme tri voľné čísla. Máme užší káder ako v minulej sezóne. Rodri, Miranda a Juan Cruz vlani v zostave neboli. Pre mňa je počet hráčov dôležitý, pretože rytmus zápasov každé tri dni je veľmi intenzívny. K tomu sa pridávajú hráči po zraze národného tímu. Ale s tímom, ktorý máme, dokážeme zápasy zvládnuť."

Je Chadi Riad povinný urýchliť proces adaptácie?

"Samozrejme, že je. Chadi s nami trénuje každý deň a musí byť schopný hrať, keď to klub vyžaduje. Bohužiaľ, na rovnakej pozícii z rôznych dôvodov odišli Paul, Edgar, Victor Ruiz, Luiz Felipe a samotný Felix, ktorý prešiel mládežníckymi kategóriami na veľmi pokročilej úrovni. Odišli, takže vzhľadom na počet hráčov, ktorých máme, bude hrať on. Dúfajme, že sa mu bude dariť, pretože je to hráč s veľmi dobrou kondíciou."

Prestup Abdeho

"Abde prišiel len nedávno, ale je na zozname povolaných a každý, kto bol povolaný, má šancu hrať. Abde je pre nás veľmi dôležitá akvizícia, prišiel na poslednú chvíľu, potrebovali sme krídelníka s takýmito kvalitami. Je to mladý hráč, ktorý v minulej sezóne ukázal, čoho je schopný. Myslím si, že nám môže veľmi pomôcť. Medzi Ayozeom a Abdem nie je žiadna konkurencia. Máme dvoch veľmi dôležitých hráčov a vzhľadom na počet zápasov, ktoré musíme odohrať, bude veľmi užitočné mať možnosť voľby."

Barcelona

"Barcelona hrá skvelú sezónu z hľadiska výsledkov. Nie je to síce tradičná hra ako po dlhé roky, ale je to veľmi efektívny tím, ktorý vyhral ligu takýmto rozdielom a teraz je neporazený aj po prvých zápasoch La Ligy. S veľmi nepredvídateľnými hráčmi s overenými skúsenosťami a mladými hráčmi ako Pedri, Gavi a teraz Lamine. Je to kompletný tím v každom zmysle slova, s mladosťou, skúsenosťami a kvalitou, takže ak sa chceme pokúsiť uchmatnúť Barcelone body, musíme odohrať kompletný zápas, bez chýb."

V tíme Betisu je 7 bývalých hráčov Barcelony

"V minulej sezóne nás bolo možno viac, bol tam Montoya a... niekto, kto mi teraz vypadol... Je to motivácia pokúsiť sa podať čo najlepší výkon proti svojmu bývalému tímu."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.