Pre Iñiga Martíneza to nebol najlepší štart dobrodružstva v drese Blaugranas. Zápas proti Malorke mu totiž nevyšiel podľa predstáv a stopér si je toho veľmi dobre vedomý.

Tento 32-ročný stredopoliar sa ku Kataláncom pripojil toto leto, keď prišiel zadarmo po tom, čo mu vypršala zmluva s Athletic Club. Španielsky internacionál však do klubu prestúpil ešte s následkami zranenia, ktoré utrpel v minulej sezóne, a následnej operácie, ktorú musel podstúpiť. V dôsledku toho musel Martínez čakať na svoj prvý zápas vo farbách Blaugranas až do začiatku septembra, keď naskočil z lavičky do zápasu proti CA Osasuna.

Následne sa Martínez na krátko objavil v zápase proti Realu Betis, ale proti Royal Antverpy a Celte Vigo nehral vôbec. Následne si však pripísal svoj prvý štart v základnej zostave za Barcelonu a to v zápase proti Malorke. Obranca však na Son Moix prežil nie práve najlepší večer a katalánsky denník Sport tvrdí, že stopér bol zo svojho výkonu veľmi sklamaný.

Martínez nastúpil v obrane spolu s Ronaldom Araujom, keď nahradili Julesa Koundého a Andreasa Christensena. A ani jeden z nich sa netešil z dobrého zápasu, pričom najmä Martínez vykazoval známky nervozity a nedokázal využiť šancu od Xaviho. Martíneza v 78. minúte vystriedal Koundé a hneď ako sa dostal na lavičku, 32-ročný hráč prejavil známky frustrácie a sklamania zo svojho výkonu. To isté pokračovalo aj v šatni, a hoci sa ho niektorí spoluhráči snažili povzbudiť, veteránska hviezda odchádzala "ubolená" svojím výkonom a bola si vedomá, že má ďaleko od svojej najlepšej formy.

Keďže Martínez nevyužil svoju príležitosť, bude si teraz musieť počkať na ďalšiu šancu, ktorá pravdepodobne nepríde v najbližších zápasoch. Keďže sa blížia kľúčové zápasy proti Seville a FC Porto, očakáva sa, že Xavi sa vráti k svojim najlepším stopérom. Sport naznačuje, že Araujo a Koundé nastúpia zajtra proti Andalúzanom a je pravdepodobné, že Xavi by mohol pokračovať v rovnakej kombinácii. Tréner zatiaľ v tejto sezóne nenašiel stabilnú obrannú formáciu, keď vyskúšal sedem rôznych zložení defenzívy. A bude na Martínezovi, aby presvedčil Xaviho, že si zaslúži viac minút.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.