Zverenci Xaviho Hernándeza dokázali poraziť Sevillu najtesnejším rozdielom 1:0 a to zásluhou vlastného gólu Sergia Ramosa. Tri body tak zostali doma a my sa poďme pozrieť na výkony jednotlivých hráčov Blaugranas.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 7

Ter Stegen bol spoľahlivý v držaní lopty, nachádzal stredopoliarov na zakladanie útokov. Dobre si počínal pri bránení oboch streleckých pokusov.

Cancelo - 7,7

Jednoznačne najlepší hráč Barcelony na ihrisku v prvom polčase, ktorý vytvoril dve skvelé šance pre Felixa a Raphinhu. Niekoľkokrát síce náhodne stratil loptu, ale odohral naozaj dobrý zápas.

Koundé - 7,4

Sevilla bola v útoku zväčša bezzubá, čo pomohlo stopérom. Čo sa týka Koundého, Francúz si celkom dobre poradil s protiútokmi a brilantne si počínal aj pri dlhých prihrávkach zozadu. Nakoniec až do konca výborne bránil náskok Barcelony.

Christensen - 7

Christensen zastavil útok Sevilly, keď viackrát vystupoval z obrany a odkopával loptu. Práve v tejto činnosti sa cítil komfortne a pomohol Barcelone získať všetky tri body.

Balde - 6,8

Balde začal zápas dobre, vytvoril si niekoľko solídnych šancí, ale v ďalšom priebehu zápasu sa jeho výkon zhoršil.

Raphinha - 6,2

Raphinha hral na desiatke a darilo sa mu, riskoval a prihrával loptu do všetkých kútov ihriska. Niekoľkokrát bol blízko ku gólu, ale bohužiaľ musel odstúpiť kvôli zraneniu.

Gavi - 7,3

Vo forme hrajúci Gavi včera urobil dojem, hoci ťahal za kratší koniec povrazu z hlbšej pozície, no s poriadnou dávkou bojovnosti. Behal počas celého zápasu a mal viacero kľúčových obranných zákrokov vrátane odkopu z čiary. Opäť hráč zápasu.

Gündoğan - 7,1

Gündoğan v úlohe šestky výborne distribuoval loptu a po celý čas držal agresívny stred poľa Sevilly na uzde. Jeho priestorové povedomie otváralo útočníkom Barcelony viaceré možnosti. Vytvoril aj viacero šancí prostredníctvom rohových kopov.

Yamal - 6,9

Yamal vyzeral v prvom polčase veľmi neohrabane, čo je pochopiteľné, ale v druhom polčase sa dostal do hry a svojou prácou a rýchlosťou rozbehal obranu Sevilly. Nakoniec si jeho hlavičku Sergio Ramos poslal do vlastnej brány.

Lewandowski - 6,5

V prvom polčase bol ako hráč Barcelony dosť neviditeľný, v druhom však Lewandowski ožil vďaka kreatívnym pohybom a kľučkám. Niekoľkokrát bol blízko aj ku gólu, ale musí sa zlepšiť.

Felix - 6,9

Zďaleka nie najlepší Felixov výkon, keďže nevyužil najväčšiu šancu zápasu a v útoku toho veľa neukázal. V 71. minúte ho vystriedal Ferran Torres.

Náhradníci

37' Fermín - 7,5

Nastúpil v prvom polčase a svojou intenzitou a kreativitou úplne zmenil smerovanie stredu poľa. Vytvoril skvelú šancu pre Lewandowskeho.

71' Ferran Torres - 6

Zasiahol do zápasu, aby dodal tímu útočnú silu, ale pár minút po svojom príchode musel často naháňať loptu.

82' Oriol Romeu - 6,2

Prišiel brániť tesný náskok Barcelony 1:0 a skvele sekundoval obrane.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2023-09-30 12:46:05
Medzi rečou: za chvíľu
Anton Villa vs Brighton
Fati zase na lavičke
2023-09-30 13:18:43
Ferran Torres svým centrem zajistil náš jediný gól a má tak nízké hodnocení? Jasně byl to Yamal, kdo hlavičkou nastřelil Ramose, ale všechno začalo u parádního centru Ferrana.