Po svojom výkone proti Seville sa Fermin López stal jedným z najlepších hráčov FC Barcelona. Klub, fanúšikovia a culés sú veľmi nadšení z explózie talentu 20-ročného hráča. Jordi Roura pri tejto príležitosti v rozhovore pre RAC1 pripomenul, ako Blaugranas získali tohto talentovaného hráča.

Jordi Roura, bývalý tréner mládežníckych tímov Barçy, v rozhovore pre rádio RAC1 povedal, že Barça bola svojho času informovaná, že v Reale Betis je chlapec, ktorý hrá veľmi dobre. Verdiblancos mali vtedy pricestovať do katalánskeho mesta Tarragona na turnaj. Roura sa na neho išiel pozrieť a podľa jeho vlastných slov: "Sakra! Bol výnimočný!".

"Fermín mal 13 rokov. Bol veľký týždeň a zhodou okolností sa v tom čase v Tarragone konal turnaj. [...] Fyzicky bol veľmi, veľmi malý, ale myslel som si, že by na neho mala Barcelona staviť. Bol veľmi malý, ale už vtedy robil výnimočné veci. Povedal som, že ho musíme získať," povedal Roura.

Bývalý mládežnícky tréner Barcelony si tiež spomína, ako prebiehal Fermínov rozvoj v La Masii: "V infantile, cadete, juvenile veľmi trpel, pretože vôbec nerástol. Tréneri rozmýšľali, či ho postaviť do konkrétneho zápasu... A predsa tento chlapec musel hrať. Bola chvíľa, keď ho juvenil naozaj nechcel. Potom ho poslali na hosťovanie do Linares... a teraz vidíte," Roura uzavrel.

Katalánsky denník Sport medzitým informoval, že Fermín López bol zaradený do nominácie do španielskej reprezentácie do 21 rokov a že je medzi kandidátmi na účasť na olympijských hrách 2024 v Paríži.

zdroj: RAC1 sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.