Barcelona včera v Porte dokázala uhrať plný počet bodov v možno najťažšom zápase skupiny, ale mužstvo ako celok nezahralo úplne dobre. Poukazujú na to aj známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 7,7

V prvom polčase nemal problém vyrovnať sa s hrozbou, ktorú predstavovali strely Porta, ale v druhom polčase musel tvrdo pracovať, ale podal bezchybný výkon. Bol výnimočný aj na lopte.

Cancelo - 6

Relatívne horší večer pre Cancela, ktorý sa nedokázal vymaniť z presingu tak dobre ako zvyčajne. Veľké šťastie, že zápas dohral po tom, keď po jeho zákroku nebola nariadená jasná penalta za ruku.

Araujo - 7,1

Podobne ako väčšina dnešných hráčov mal v prvom polčase problémy s pressingom Porta a niekoľkokrát sa ocitol v nebezpečných situáciách. V druhom polčase to vynahradil hviezdnym zákrokom v poslednej chvíli a celkovo podal oveľa lepší výkon.

Koundé - 7,5

Najmä v prvom polčase bol na svoj vkus príliš nešikovný na lopte a mal šťastie, že po jeho zákroku sa nepískala penalta proti Barcelone, pretože to vyzeralo ako jasný faul na Mehdiho Taremiho v pokutovom území. V poslednej minúte predviedol úžasný zákrok proti Pepemu, aby zabránil šanci 1 na 1, a v druhej 45-minútovke výborne zapadol do hry a pomohol tímu vybojovať čisté konto.

Balde - 7

Jeden z najlepších výkonov Baldeho v tejto sezóne. Španiel terorizoval Joãa Maria a Romaria Bara, pričom bez problémov zbiehal po ľavom krídle a do šestnástky. Vytvoril niekoľko šancí, mal smolu, že sa nikto nedostal k jeho prihrávkam.

Gündoğan - 6,9

Gündoğan neodohral svoj najlepší zápas, keďže jeho kreatívne riešenia v záverečnej tretine Barcelone príliš nevyšli. Zaznamenal však asistenciu, čo dokazuje, akým rozdielovým hráčom je.

Romeu - 5,3

Romeu bol nepochybne najslabším článkom Barcelony v zápase a najväčším spúšťačom tlaku na Porto. Jeho neschopnosť hrať na prvý dotyk takmer vyšla hostí niekoľkokrát veľmi draho.

Gavi - 6,4

Gavi ako vždy zachránil Romeua vo viacerých situáciách, keď ho kryl pri jeho pomalých prihrávkach. Španiel si našiel miesto aj v priestoroch medzi stredovým blokom a našiel riešenia pre zvyšok tímu. V nadstavenom čase sa nechal vylúčiť zbytočným zákrokom, ktorý mu vyniesol druhú žltú.

Yamal - 6,2

Podobne ako Cancelo, ani Yamal neodohral príliš vydarený zápas. Niekoľkokrát zbytočne stratil loptu a napriek viacerým šanciam nevystrelil.

Lewandowski - 5,6

Po 30 minútach vystriedaný pre zranenie.

Felix - 7

Felix bol s prehľadom najlepším hráčom Barcelony a svojou schopnosťou preraziť obranu Porta dostal fanúšikov do varu. Mal niekoľko zblokovaných striel a niekoľko pokusov mu vychytal brankár. V iný deň by sa zapísal na listinu strelcov.

Náhradníci

34' Ferran Torres - 7,4

Prišiel na ihrisko namiesto Lewandowskeho približne po polhodine hry a hneď urobil rozdiel, keď strelil víťazný gól zápasu.

69' Fermín - 5,7

Až do konca zápasu neustále behal v presingu a držal vedenie Barcelony, ale pochopiteľne nemal príliš často loptu na kopačkách, keď sa Porto hnalo za vyrovnaním.

69' Sergi Roberto - 5,6

Po svojom nástupe do hry si počínal dobre v obrane, vrátane zastavenia jedného z útokov, za čo dostal žltú kartu.

80' Alonso - 5,8

Po príchode na ihrisko sa veľmi nedostal do hry.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-10-05 09:56:37
Romeu je síce pilka a hra tvrdo ale to je tak na tímy z dolnej polky tabuľky a v LM tak na Antverpy do rotácie no proti súperom ako Porto a do vyraďovačky to hrac určite nieje

GAVI - tomu chlapcovi by mal niekto už dohovoriť lebo je to čistý rýpal s veľkým egom a viac sa sústredí na strkanice mimo hry ako na samotnú hru behá ako splašený kôň a čo zápas to žltá karta. Ako nemám nič proti možno ma tu veľa ľudí zhejtuje ale gaviho výkony idú stále dole a jediný čím sa ukazuje sú zbytočne karty a premotivovane správanie , za mňa tiež hrac na lavičku .

Alonso - úplne zbytočná kúpa aj keď zadarmo

Xavi - je vidieť neskúsenosť vo veľkých zápasoch jeho striedania a zmeny postov hráčov z CM na LW je hrôza , pod takým tuchelom by nasa hra vyzerala inak . Tiky taká z pred 20 rokov ma každý prečítané a veľké tímy nás zase rozoberú , za mňa druhý polčas Porto jednoznačne lepšie a zase sme vyhrali o gól so šťastím .