Pomaly sa blíži prvé oficiálne El Clásico sezóny. Katalánsky denník Sport upozorňuje, že Gavi si dnes vzhľadom na toto stretnutie musí dávať pozor na karty, aby nebol suspendovaný na súboj s Realom Madrid.

Gavi má stále veľké problémy udržať svoj temperament na ihrisku na uzde. Nielenže 19-ročný mladík zdvojnásobil svoj priemer obdržaných kariet na zápas (z 0,3 na 0,6), ale v celom ročníku 2023 nebol nikto v piatich najsilnejších európskych ligách potrestaný častejšie ako tento stredopoliar (15-krát v 39 zápasoch). Objavili sa preto obavy, či Gavi nebude na duel s Realom Madrid mimo hry, najmä kvôli neistote ohľadom zdravotného stavu Frenkieho de Jonga. Španiel má momentálne na svojom konte v La Lige 3 žlté karty, takže ak dostane ďalšie takéto napomenutie v dnešnej konfrontácii s Granadou a v nasledujúcom súboji s Athletic, v zápase proti Realu Madrid si nezahrá. Bolo by preto dobré, aby sa dnes vyhol takémuto typu sankcie.

Gaviho vášeň a intenzitu nemožno úplne obmedziť, pretože bez nej by bol jednoducho iným futbalistom. Čo však neznamená, že by si v tejto oblasti nemal dávať väčší pozor. Stále je možné rozvíjať sebakontrolu odchovanca, aby sa najmä v dôležitých momentoch nenechal uniesť. Po zápase s Portom Xavi navyše priznal, že na tom pracujú, a uviedol, že Gavi sa v tejto oblasti zlepšil. Nedávne stretnutie Ligy majstrov však môže v tejto súvislosti vyvolať určité pochybnosti.

Čo sa týka ostatných hráčov, žiadnemu z nich nehrozí absencia v El Clásicu pre nadmerný počet žltých kariet. Po dve karty dostali Robert Lewandowski a Frenkie de Jong, ktorí aj tak momentálne nie sú Xavimu k dispozícii. Ďalších 10 futbalistov má na konte po jednej karte. Čo sa týka Realu Madrid, Antonio Rüdiger bol potrestaný štyrikrát, takže v súboji so Sevillou si bude musieť dávať pozor.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-10-08 13:37:17
ještě před El clasicem hrajou s Bilbaem,takže dneska kartu dostat může a s Bilbaem si odpočine
2023-10-08 15:58:42
Gavi super až na to nezmyselné neustále ťahanie za dres. Je zázrak, že ma len 4 žlté 🤣🤣