Katalánci v poslednom zápase pred štartom októbrovej reprezentačnej prestávky nedokázali získať plný počet bodov, keď na pôde Granady remizovali 2:2. Niektorí hráči výkonom sklamali, niektorí zahrali dobre. Viac v hodnotení.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 5,2

Ťažko Nemcovi vyčítať oba góly Granady, ale bude na seba obzvlášť nahnevaný, že napriek nepríjemnej hrúbke pripustil prvý gól;.

Cancelo - 6,9

Jeden z najaktívnejších hráčov Barcelony. Niekoľkokrát riskoval, čo ho mohlo vyjsť draho, ale jeho sebadôvera na lopte a ochota vyraziť dopredu sú pre Kataláncov vždy užitočné, keďže mal stopercentnú úspešnosť driblingu a desať prihrávok do finálnej tretiny.

Koundé - 4,8

Frustrujúci večer pre Francúza, keď ho pri druhom góle Granady úplne znemožnil Bryan Zaragoza, sa ešte zhoršil, keď musel byť vystriedaný kvôli úderu do kolena - čo v Barcelone vyvolalo ešte väčšie obavy zo zranenia.

Christensen - 6,6

Dán podal solídny výkon, keď dobre rozohrával loptu - zrealizoval 97% zo 120 prihrávok - a po šokujúcom góle Granady v prvých 17 sekundách sa dobre dostal do hry.

Balde - 6,7

Ako vždy energický, Balde udržiaval veci v pohybe na ľavom krídle. A hoci jeho prihrávky boli trochu nevýrazné, jeho skvelý center na vyrovnávajúci gól Sergiho Roberta sa ukázal ako kľúčový.

Fermín - 6,6

Fermin, ktorý nastúpil prvýkrát v živote v základnej jedenástke za Barcelonu, ukázal občas šikovnú prácu nohami, aby sa dostal z ťažkých situácií, a snažil sa čo najrýchlejšie posúvať loptu. Má však ešte veľa priestoru na zlepšenie.

Gündoğan - 6,7

Spoľahlivý v držaní lopty, predviedol niekoľko dobrých prihrávok a udržal veci v chode typickým Gündoğanovským spôsobom.

Gavi - 6,4

Jeho chyba v úvodných sekundách viedla k tomu, že domáci strelili úvodný gól, ale mladík ukázal skvelý charakter, keď sa vzchopil a s loptou pri nohe sa tlačil dopredu.

Yamal - 6,8

Tretí štart od úvodu v priebehu deviatich dní bude pre tínedžera jedným z hlavných bodov, o ktorom sa bude hovoriť, čo vyvoláva obavy z únavy. Mladík sa však opäť zapísal do histórie, keď skóroval v koncovke prvého polčasu a stal sa najmladším strelcom Blaugranas v histórii.

Torres - 6,2

Ferran, ktorý viedol ofenzívnu formáciu namiesto zraneného Roberta Lewandowskeho, nedokázal dodať iskru, ktorú v tejto sezóne ukázal. Z jeho strany sme videli viacero nepresných dotykov a prihrávok. Diskutovať sa bude aj o tom, že jeho postavenie mimo hru anulovalo víťazný gól Felixovi.

Felix - 6,6

Azda najdynamickejší hráč Barcelony na lopte. Jeho pohyb bol šikovný, rovnako ako jeho kombinácie, pričom netreba zabúdať na jeho schopnosť vylákať obrancov z pozície. Asistoval aj pri góle Lamineho Yamala napriek tomu, že bol rozhodený z rovnováhy. Veľmi nešťastne bol jeho víťazný gól anulovaný, ale portugalský útočník môže byť so svojim výkonom spokojný.

Náhradníci

44' Araujo - 7,4

Araujo, ktorý nastúpil namiesto zraneného Koundého, veľmi dobre dirigoval zadné rady a v jednom prípade bol dokonca blízko ku gólu.

61' Sergi Roberto - 7,2

Neurobil veľa chýb a štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času predviedol skvelý ťah do šestnástky a strelil dôležitý vyrovnávajúci gól Barcelony.

76' Romeu - 6,3

Romeu sa po skvelom štarte do Barcelony borí s poklesom formy a po svojom nástupe do zápasu, ktorý by mal byť pre Španiela posilnením sebavedomia, dobre spevnil stred poľa.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2023-10-09 09:02:03
Podľa mňa veľmi zhovievavé hodnotenie hráčov, ktorí podľa mňa zahrali najslabší zápas jesene! Nedalo sa na to pozerať..........😥😥😥😥😥😥
2023-10-09 09:20:28
Tu je vidieť, že aj keď je Lewandovski bez streleckej formy, či sa od neho odrážajú lopty ako od steny pri spracovaní, tak stále je lepší na hrote ako Ferran... Si všimnite koľko mal včera miesta Yamal, či Félix, no skoro žiadne stále k ním dostupovali hráči, často až zdvojovali.. Ak je Lewa na ihrisku, tak na seba preberá oveľa väčší počet hráčov z čoho plynie oveľa viac priestoru pre krídelníkov...