Barcelona v sobotu absolvovala tréning v rámci prípravy na blížiaci sa zápas proti Athletic Club, ktorý je naplánovaný na dnes na Estadi Olimpic Lluis Companys. Ako informoval katalánsky denník Mundo Deportivo, na tréningu opäť chýbali kľúčoví stredopoliari Frenkie de Jong a Pedri. Barcelona začína tŕpnuť.

Treba poznamenať, že de Jong sa ešte nepripojil k spoluhráčom na tréningu a presný dátum jeho úplného návratu zostáva neistý, čo vyvoláva pochybnosti o jeho dostupnosti na očakávaný súboj, prvé El Clasico v sezóne, naplánované na 28. októbra.

Holandský stredopoliar sa zranil 23. septembra v prvom polčase zápasu proti Celte Vigo a musel opustiť ihrisko s problémami v pravom členku. Ako už médiá informovali, práve pred týždňom si zo zraneného kĺbu odstránil ochrannú dlahu. Napriek neistote trénerský štáb nevylúčil jeho účasť v Clasicu. Jeho prípadné zaradenie do zostavy na toto stretnutie by sa už považovalo za významný úspech.

Čo sa deje s Pedrim?

Na druhej strane Pedri robí pozitívne pokroky v rekonvalescencii po zranení, ktoré utrpel 24. augusta. Mladý stredopoliar utrpel natrhnutie priameho stehenného svalu na pravej nohe. Jeho predpokladaný návrat sa očakáva v priebehu budúceho týždňa, možno v čase zápasu s Realom Madrid, hoci to závisí od toho, ako sa bude cítiť a ako bude pripravený.

Postoj trénerského a lekárskeho tímu je jasný: pri rozhodovaní o tom, či bude hráč schopný nastúpiť na zápas takéhoto rozsahu, ktorý má v tejto úvodnej časti sezóny obrovský význam, sa budú vo veľkej miere spoliehať na jeho pohodu a komfort. Napokon, Lamine Yamal a Alejandro Balde napredujú v zotavovaní sa z drobných zdravotných problémov. Okrem toho sa Raphinha blíži k úplnému zotaveniu, keď už takmer prekonal svalové zranenie.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.