Katalánci po reprezentačnej prestávke opäť zabrali naplno a dokázali v náročnom stretnutí poraziť nepríjemný Athletic Club 1:0 po góle Marca Guiu. Nesmierne dôležité tri body vzhľadom na zaváhanie Realu Madrid. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 7,5

V zápase proti Athletic Club bol priemerný z hľadiska distribúcie lopty, ale na druhej strane bol v bráne ako stena a predviedol niekoľko kľúčových zákrokov.

Cancelo - 7,1

Počas celého zápasu mal plné ruky práce s Nicom Williamsom, ale väčšinou si počínal dobre, aby minimalizoval všetky nebezpečenstvá prichádzajúce z tohto krídla. Zďaleka však nepredviedol svoj najlepší výkon s loptou, keď mu nad hlavou viselo toľko defenzívnej zodpovednosti.

Christensen - 6,4

Od začiatku pôsobil neisto a bol zle postavený pri niekoľkých protiútokoch Athletic Club. S loptou však hral jednoducho, hral na istotu a takmer vôbec sa nepomýlil.

Iñigo Martínez - 7,6

Iñigo sa chcel proti svojmu bývalému klubu jednoznačne presadiť, čo sa mu podarilo vynikajúcim defenzívnym výkonom. Bol aktívny a urobil niekoľko fantastických zákrokov, vrátane bloku proti Nicovi Williamsovi.

Balde - 6,9

Jeden z jeho lepších výkonov v tejto sezóne, keď mu konečne prialo šťastie v akciách v útočnej tretine. Niekoľkými rýchlymi útokmi prekonal obranu Athletic a vytvoril niekoľko šancí. Mal smolu, že nedohral zápas s asistenciou.

Gavi - 7

Gavi, ktorý je v tejto sezóne stabilne jedným z najlepších hráčov Barcelony, bol opäť v centre každej útočnej i obrannej akcie. Dobre pripravil viacero šancí pre útok a vypomáhal Joãovi Cancelovi v defenzíve.

Romeu - 6,2

Začal dobre, ale v priebehu zápasu sa postupne vytrácal. Zjavne však zlepšil svoju distribúciu, čo je pre Barçu sľubným znamením. Bol tiež pevný v obrane, aktívne zastavoval útoky skôr, ako sa začali.

Gündoğan - 6,6

Gündoğan bol neustále na správnom mieste a v správnom čase a pomáhal Barcelone udávať tempo v inak chaotickom zápase. Viackrát našiel perfektné východisko pre Baldeho a Felixa.

Ferran Torres - 6,7

Trochu rozpačitý na pravom krídle, keď sa snažil nájsť rovnováhu medzi prienikom do obrany a poskytovaním šírky pre hru. Ferran sa nakoniec dobre usadil a vytvoril si niekoľko veľmi dobrých šancí, z ktorých jednu Felix takmer premenil.

Felix - 8,6

Jednoznačne najlepší hráč na ihrisku, Felix bol dnes nezastaviteľný. Na začiatku zápasu nevyužil šancu, ale naďalej si vytváral príležitosti a improvizoval pri svojich útokoch. V skutočnosti mal pravdepodobne smolu, že v prvom polčase nebola nariadená penalta. Nakoniec jeho tvrdá práca priniesla ovocie, keď perfektne načasovanou prihrávkou pripravil víťazný gól pre Marca Guiu. V zápase urobil všetko okrem gólu, ale náznaky sú neuveriteľne sľubné.

Fermín - 6,5

Do útoku vniesol veľa intenzity a priamočiarosti, ale hral na netypickom poste a v ofenzíve toho mal až príliš veľa. Dvakrát bol blízko ku gólu a mal premeniť aspoň jednu z týchto striel.

Náhradníci

60' Yamal - 6,1

Počas zápasu sa najlepšie prejavil jeho vek, keď sa nedokázal presadiť proti pevnej zadnej línii Athletic. Mal streliť gól po skvelej prihrávke od Felixa, ale úplne minul bránu.

60' Araujo - 6,5

Araujo dodal tímu agresívnu silu. Po svojom príchode si počínal dobre a vyhral viacero vzdušných súbojov.

79' Guiu - 7,8

Muž momentu, 17-ročný Marc Guiu. Nastúpil v 79. minúte, v 80. minúte strelil víťazný gól druhým dotykom, v 83. minúte bol napomenutý za atak na brankára. Skvelý debut.

79' Alonso - 6,2

Neurobil dosť na to, aby si zaslúžil hodnotenie.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-10-23 09:17:57
Balde si zasluzi trochu lepsiu znamku. vcera hral perfektne a on nemoze za to, ze jeho prieniky a golove nahravky neskoncili golom
2023-10-23 10:01:04
Ja len dufam, ze z Yamala nebude dalsi Fati. Podla mna nehral dobre a snazil sa robit veci, ktore zrejme nedokaze. Treba si verit, ano, ale nie takto.