V druhej časti rozhovoru pre katalánsky denník Mundo Deportivo sa Deco okrem iného vyjadril k registrácii Gaviho či pokračovaniu spolupráce s Frenkiem de Jongom. Pýtali sa ho aj na úlohy Bojana Krkića v klube, budúcnosť Lamine Yamala či šance na udržanie Joãa Felixa a Joãa Cancela. Prvú časť rozhovoru nájdete na tomto odkaze.

Ovládate brazílsky trh. Okrem Vitora Roqueho, je nejaký hráč, ktorého máte vyhliadnutého do budúcnosti?

"Futbalisti sú po celom svete, pracujeme dobre na úrovni skautingu. Máme pod kontrolou dostatok hráčov, čo je normálne, ale namiesto toho, aby sme hovorili o možných hráčoch pre Barçu, musíte oceniť to, čo máme. Predĺžili sme zmluvu s Baldem, ktorý je dôležitým futbalistom, sú tu aj hráči, ktorých chceme podpísať, aby zostali v štruktúre tímu. Sú tu hráči s vrodenou kvalitou a Brazília je jednou z krajín, kde budú vždy takíto hráči. Keď však hovoríte o Barcelone, cena vždy stúpa. Vieme, čo chceme, a najdôležitejšie teraz je, aby sme namiesto toho, aby sme hovorili o tých, ktorých nemáme, hovorili o tých, ktorých máme. Musíte si vážiť a starať sa o to, čo máme, pretože si myslím, že už máme základ pre teraz aj pre budúcnosť. Nerád hovorím o tom, čo je mimo klubu, to nie je môj spôsob práce."

Lamine a Balde predĺžili svoje zmluvy a jedno z mien na stole patrí Frenkiemu de Jongovi, hoci má zmluvu do roku 2026. Neviem, či ste už mali nejaký kontakt s jeho agentmi.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.