Je čas na prvé El Clásico tejto sezóny! O 16:15 sa na Estadi Olimpic Lluis Companys stretne Barça s Realom Madrid. Na koho budú dnes vsádzať Xavi a Carlo Ancelotti?

V posledných dňoch sa v médiách objavili špekulácie o tom, či sa Xavi Hernández po letnom príchode Joãa Cancela rozhodne upustiť od nasadenia Ronalda Arauja na pravý kraj obrany, aby zastavil Viníciusa. Objavili sa však správy, že Uruguajčan sa aj dnes zhostí tejto úlohy. Cancelo by mohol hrať ako krídelník, ako aj interior. Stopérsku dvojicu tak budú tvoriť Christensen a Iñigo Martínez. Podľa Mundo Deportivo síce Jules Koundé vyhlásil, že je pripravený hrať, ale dá sa očakávať, že vzhľadom na dobrú formu Iñiga nebude Xavi s Francúzom riskovať.

V strede poľa nebude mať miesto Oriol Romeu, ktorý v posledných zápasoch dokonca prekážal svojim spoluhráčom. Popri istotách, ktorými sú Gavi a Gündoğan, si miesto v základnej zostave definitívne vybojoval Fermín López. Existujú aj náznaky, že Robert Lewandowski bude hrať od začiatku, v útoku mu bude robiť spoločnosť João Felix. Ako vyzerajú prognózny španielskych športových denníkov?

Pohľad denníka AS

Pohľad denníka Mundo Deportivo

Pohľad denníka Marca

zdroj: as.com marca.com mundodeportivo.es
foto: as.com marca.com mundodeportivo.es

Diskusia

3 komentáre
2023-10-28 08:26:52
Romeu nie je (typologicky) hrac na zastavenie protiutokov. Ak by sa nahodou stalo, ze by sme (zbytocne) drzali loptu a oni sa zrazu rozbehnu smerom k MATSovi, potrebujeme niekoho rychlejsieho, nez je Oriol. Nech je akokolvek snazivy.
2023-10-28 08:34:25
Ak nastupi Cancelo proti Vinimu, sme mrtvi.