Katalánci dnešné El Clásico prehrali 1:2 a v tomto článku sa bližšie pozrieme na najlepšie a najhoršie aspekty tohto súboja na Montjuïc.

Najlepšie: Dobrý prvý polčas

Barcelona dnes prekvapila základnou jedenástkou, v ktorej dostalo priestor trio stopérov. V prvom polčase všetko fungovalo výborne a domáci viedli po góle Gündoğana. Xaviho zverenci kontrolovali situáciu na ihrisku, dobre bránili a vytvárali si ďalšie situácie. Fermín a Iñigo Martínez trafili konštrukciu bránky, pričom príležitosti mali aj Araujo, Cancelo a Gavi. Chýbala však efektivita a kúsok šťastia. Úroveň hry v prvých 45 minútach treba oceniť, najmä preto, že chýbali kľúčoví stredopoliari ako Pedri a Frenkie, zatiaľ čo Rafinha a Lewandowski sa vracali po zranení a bolo to viac ako zjavné. Real bol nakoniec o jeden gól lepší, ale v žiadnom prípade to nebola hanba.

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Najhoršie: Rozklad tímu po prestávke

Xavi mal na stretnutie skvelý plán, ale po prestávke sa postupne objavili medzery. Čiastočne v dôsledku únavy a čiastočne kvôli odvážnejšej hre Realu. Nepomohlo ani uvedenie Oriola Romeu do hry a tím bol rozhodne menej stabilný. Chýbalo aj porozumenie v ofenzíve - Raphinha sa zle rozhodoval, Lewandowski mal problémy so spracovaním, zatiaľ čo Lamine Yamal na ľavom krídle sa jednoducho necítil dobre. Ťažko pozitívne hodnotiť jedenástku, ktorá v posledných 30 minútach prehrala s Realom 0:2. Jedinou výhovorkou je, že na lavičke chýbali hráči, ktorí by dokázali udržať úroveň z prvého polčasu. Napokon stojí za zmienku aj stret Tchouaméniho s Araújom, po ktorom sa zdá, že sa mala nariadiť jedenástka.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-10-28 19:04:19
Najlepšie: prví polčas.
Najhoršie: keď som videl,že nastupuje Romeu tak som vedel, že ten zápas nevyhráme a my sme ho dokonca prehrali.
2023-10-28 19:10:39
Hráč zápasu za mňa camavinga .... Neskutočne zahral na lb ...a zmenil celý zápas .... Z nášho klubu sa mne dnes veľmi páčil výkon ferrana